HABER: Abdullah Bozkurt

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu seçilen Faruk Acar, “Ben, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nda 15 yıla yakındır görev yapmıştım. Son olarak eski başkanlarımızdan Ali Çınar ile birlikte seçim kazanıp 2012’ye kadar da yönetimde görev aldım.

Sonra biraz da aileme vakit ayırayım istedim. 6-7 senedir federasyonu sadece dışarıdan izliyordum. Ancak son yıllarda gelişen olaylardan dolayı, duymak istemediğimiz olaylardan dolayı, federasyon biraz itibar kaybına uğradı.

Biraz da yapılan etkinliklerde insan kaybına da uğradı. İnsanların çoğu, etkinliklere katılmamaya başladı. Bu toplumdan gelen tepkiydi. Bundan bir sene önce bir takım derneklerdeki arkadaşlarımız bana geldiler. Federasyonun gittikçe daha kötü duruma gideceğini, bir şeyler yapılması gerektiğini söylediler.

Federasyon bizim göz bebeğimiz, her şeyimiz Amerika’da. Federasyonu, toplumumuzu toplayan bir şemsiye. İnsanın içi el vermiyor. Oturduk, konuştuk arkadaşlarımızla; ‘Neler yapabiliriz’ diye.

Yapılacak çok şey var aslında, hukuki yönlerde. Senelerdir Federasyonda Genel Sekreterlik ve başkan vekilliği görevlerini yaptım. Bir yola çıktık ve o yolun sonu bu akşamdı.

Olağanüstü kongre yaptık. Olağanüstü kongrede sağ olsun başkanlarımız bana Federasyon Genel Başkanlığını layık gördüler.

Ancak şöyle bir durum var. Olağanüstü Kongre, yasalar gereği 90 gün. Biz, 90 gün içinde Federasyonumuzu toparlamayı düşünüyoruz. Bugünden itibaren tüm derneklerle ve üyeleriyle hatta Amerika’da kurulmuş diğer Türk sivil toplum örgütleriyle görüşmelere başlayacağız.

Federasyonumuzu daha iyi yere taşıyacağız. Kanuna, tüzüğe aykırı şeyler yapılmış, bunları toparlayacağız.

Biz toplumda beyaz bir sayfa açmak istiyoruz. Geçmişi hiç konuşmak istemiyoruz. Geçmiş geçmişte kalsın, herkesi kucaklamak istiyoruz.

Eski günlerdeki gibi herkesi bu çatının altında toplamaya çalışacağız. Kimseyle bir problemimiz, bir çatışmamız yok. Tam tersine herkese kucağımızı açıyoruz.

Amaç burada hesaplaşmak değil, Federasyonu çok güzel günlere taşımak. Çocuklarımıza gururla teslim etmek. 90 gün süremiz var. 90 günün sonunda, Olağan Kongreyi yapacağız. O kongrede toplumumuzca sevilen, sayılan, işini bilen, işine güvenen, iş yapabilecek arkadaşlarımız da aday olursa, en çok biz sevineceğiz. Federasyonu, iyi birine teslim edip hep birlikte yol almasını göreceğiz” açıklaması yaptı.