Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Kaytazdere Belediye Başkan Adayı Ali Kangal ve 500 civarında kadının katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında, çalınan canlı müzik ve ses sanatçısı İbrahim Güzelses’in okuduğu türkülerle kadınlar doyasıya eğlendiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel yaptığııklamada; ‘Altınova Belediye Başkan Adayımız Yasemin Fazlaca’nın Kadınlar günü etkinliğini engellemeye çalışan mevcut Belediye Başkanının tüm engellemelerine karşı, Subaşı Beldemizde bulunan Keyfi Selir Tesislerinde toplanan Belediye Başkan adayımız Yasemin Fazlaca’ya sahip çıkan siz Altınova’lı bayanlarımıza çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca gecede ilk olarak, 31 Mart Mahalli Seçimler öncesi kendisi hakkında bilgiler verdi ve rakibi Adalet ve Kalkınma Partisi Altınova Belediye Başkan Adayı Dr. Metin Oral’a eleştirilerde bulundu.

Fazlaca yaptığı konuşmada, ‘9 Mart 2019 akşamı Başkan Oral, bir proje tanıtımı yaptı. Sağ olsun proje tanıtmaktan çok bizleri eleştirmekle meşgul olmuş kendileri. O yüzden üzerimize atılan birkaç bir şey var onları es geçemem.

Birincisi projemi anlatmış, yoksa vatandaşlarımı azarlamış hiç anlayamadım. Kendisi sinir harbi içerisinde, oradan oraya kızarak, bağırarak, ses tonu yüksek bir şekilde insanları azarlayarak, işte size proje gözünüze dizinize dursun der gibi bağırarak, insanlara proje anlatmaya çalışmış.

Ben 15 yıllık bir belediye başkanı olsam, karşı tarafa laf yetiştirmek yerine projelerimi anlatmakla, proje sunumlarımla ilgilenirdim. Kendisine proje aktarımını gerçekten yakıştıramadım. İnsanlarda kendilerine yakışanı tercih edecektir diye düşünüyorum. İnşallah bizim hakkımızda hayırlısı olur. Belirtmem gereken maddelerden bir tanesi de şudur; çoğunuzun evine gelmiş olabilirim. Tabii ki de hem kendimizi tanıtıyoruz hem de ortam gereği siyaset yapıyoruz. Ama asla ne yapılan şeyleri küçümsüyoruz, ne de karşı tarafı rencide ederek konuşuyoruz’ dedi.

Fazlaca ‘Kendisi yapıyormuş gibi lanse ediyor’

 ‘Konuşmalarımda ben demişim ki evde bakım hizmeti çok komik ve buna gülmüşüz. Asla böyle bir şey yok. Ama şu var, evet evde bakım hizmeti halkımıza veriliyor ama belediye tarafından değil Sağlık Bakanlığı tarafından veriliyor. Kendisi de konuşmasında belirtmiş, ‘Bir ambulans, bir doktor, iki hemşire ile birlikte evde bakım hizmeti yapıyoruz’ demiş. O doktor ve iki tane hemşirenin maaşı Sağlık Bakanlığı tarafından ödeniyor.  Ambulansı ise buradaki yatırımcılar belediyeye hibe ettiler. Yani kendisine ait olmayan bir hizmeti, sanki kendisi yapıyormuş gibi insanlara lanse ediyor. Ama biz asla küçük görmüyoruz ve daha da güzelini yaparız diyoruz. Yaşlılarımıza, muhtaçlarımıza ve hastalarımıza evde bakım hizmeti yapılacak. Aynı zamanda ilaveten yemek yapamayan hasta ve yaşlılara evde yemek hizmeti getireceğiz’ ifadelerini kullandı.

Fazlaca ‘Çocuklarımız, 50 senelik otobüsle yolculuk yapıyor’

  Fazlaca konuşmasının son bölümünde, ’Biliyorsunuz Altınova Belediyesi’nin bir okul servisi var ve çocuklarımız bu 50 senelik otobüsle Allaha emanet bir şekilde okulu gidip geliyorlar. Ben bunu eleştirmişim, evet eleştirdim çünkü bizim çocuklarımız daha güzel hizmetlere layık. Çocuklarımızı daha iyi şartlarda 2-3 adet servisle, içinde hostes görevlendirerek, çocuklarımızı daha güvenli şekilde okullarına ulaştırabiliriz. Allah nasip ederse, biz bu hizmeti yapacağız inşallah’ şeklinde konuştu.

Fazlaca ‘Altınova’da ciddi rantlar elde edildi’

  ’Daha öncesinden belediye başkanımız, ‘Belediye binasını biz yaptık, okulu biz yaptık, hastaneyi biz yaptık’ diyerekten, insanlara çok güzel reklam yapıyordu. Ama işin içine, ben bir tersaneci olarak girince, bunları tersanecilerin yaptığını, yaptıktan sonra da ilgili makamlara aktardığımızı söyledik. Kaba inşaatını biz tersaneciler yaptırdık, içini de ilgili bakanlıklara devrettik. Ben bunları söyleyince, ‘Tersanecilerin de katkılarıyla’ demeye başladı.

‘Yolları biz yaptık, parkları biz yaptık’ diyen Oral, bizim gerçekleri söylememiz üzerine, ‘Evet tersaneciler yaptı’ demeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde konuşmasında şöyle bir kelime geçti, ‘Altınova’da ciddi rantlar elde edildi’ dedi. İnsanın zikri neyse, fikri de odur. Böyle bir rant nasıl elde edildi? Kendisine sormak isterim’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenin gecede, Fazlaca kadınlarla dakikalarca oynadı ve Altınova’lı kadınlarla unutulmaz bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kutlandı.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran