Fiziki mekan değişikliklerinin yanı sıra işleyişte yapılan değişiklikler sonrası durum değerlendirmesi yapmak amacıyla Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Teknik personel ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile detaylı bir toplantı gerçekleştiren Başkan Salman, önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerini personelle paylaştı.

“Mahalle Mahalle Sorunları Biliyoruz”

Fen İşleri ve Su Kanalizasyon Müdürlüklerinin vatandaşların en fazla hizmet aldığı birimler olduğunu belirten Başkan Salman; “Bu iki müdürlüğünde dinamik olarak çalışması gerekiyor. Bu doğrultuda yılbaşı itibariyle yeni düzenlemelere gittik. Belediye Başkan Yardımcımız Halit Bey mesaisinin büyük çoğunluğunu burada geçirmeye başladı. İki ay olmadan buradaki değişikliğin farkını hissetmeye başladık. Daha da iyi olacağına inancım tam. Güzel bir ekibimiz var.Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti üreteceğiz. Saha çalışmalarını daha hızlı bir şekilde yürüterek talepleri en alt seviyede tutmak en büyük arzumuz. Mahalle ve sokak tespitler yapıldı. İhtiyaçları biliyoruz ve ivedilikle bu sorunların ortadan kaldırılması için çalışıyoruz” dedi.

“5 Mahalleye Ağırlık Verilecek”

Başkan Salman’ın değerlendirmesi sonrasında geniş çaplı bir sunum gerçekleştiren Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Halit Güleç, ilk olarak Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarına değinip halkımızın beklediği ve hak ettiği hizmeti ürettiklerini belirterek şunları dile getirdi; “Öncelikle fiziki mekanda ve işleyişte değişiklikler yaparak dinamikleri harekete geçirdik. Araç filomuzu 60 araçtan 106 araca çıkartarak hizmet ağımızı, hizmet kalitemizi ve hızımızı arttırdık.  2017 yılı içerisinde bütçemizi ne şekilde kullanacağımızı dilimlere ayırdık. Asfalt, parke, tretuvar yapılacak yerleri mahalle bazında tespit ettik. Merkezden ziyade daha çok İsmetpaşa, Gaziosmanpaşa, Mustafakemalpaşa, Adnan Menderes ve Kazım Karabekir Mahallelerimize ağırlık vererek eksikleri gidereceğiz. Bu mahallerimizde toplamda 103 sokakta parke, ayrıca 9 ana arterde asfaltlama çalışması yapacağız.”

“6 Kurum Günlük 30 Kazı Yapıyor”

Belediyemiz haricinde UEDAŞ, TELEKOM, TURKSAT, SUPERONLİNE, ARMAGAZ kent genelinde kazılar yapıyor diyen Başkan Yardımcısı Güleç; “Bu 6 kurumun günlük kazı sayısı 30. Vatandaşlarımız bu kazıların sorumlusu olarak belediyeyi görüyor, belediyeyi biliyor. Bu nedenle bu konuda da yapım ve denetim mekanizmasını daha da güçlendirdik. Hedefimiz kazı sonrasında 3 gün içerisinde gerekli tamiratın yapılıp tamamlanmış olması” dedi.

“3 adet Taziye Evi Yapılacak”

Fen İşleri Müdürlüğü olarak sadece yol, kaldırım yapmadıklarını belirten Güleç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Müdürlüğümüz bünyesinde birçok çalışmayı sürdürüyoruz. Dere Islah çalışmalarından sosyal tesis yapımlarına, kapalı pazaryerinden yeni hizmet binalarının yapımına kadar birçok iş Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürülüyor. 2017 yılı içerisinde Seyrantepe Mahallesi, Bağlarbaşı (Roman) Mahallesi ve üç mahalleye hitap edecek Girne Caddesinde taziye evleri yapacağız. Adnan Menderes Mahallesi’nde İtfaiye Müfrezesi, İkinci Kapalı Pazaryeri, Amatörevi, Safran Deresi üzerinde Yaya Köprüleri, Merkez Camisi’nin avlusunun yeniden düzenlenmesi ve ayrıca yeni Hal Binası gibi işleri 2017 içerisinde tamamlamış halkımızın hizmetine açmış olacağız.”

“Projelere 35 (Trilyon) Milyon”

“2017 yılı içerisinde planlanan tüm çalışmaları tamamlayacağız” diyen Başkan Yardımcısı Halit Güleç; “2018 yılına yeni ve farklı projeler ile halkımızı buluşturacağız. Hedeflerimize bir bir ulaşarak halkımızın takdirini toplayacağız. Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde 23 farklı projenin ihalesi yapılmış olup, 21 değişik yüklenici firma tarafından yapımı tamamlanacak olan projelere toplam 35 milyon harcanacak. 2017 yılı sonunda tüm bu projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Şikayetler Yarı Yarıya Düştü”

Sunum sonunda Başkan Yardımcısı Güleç’e ve çalışan tüm personele teşekkür eden Belediye Başkanı Vefa Salman; “Kent genelinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde belediyemize gelen günlük şikayet ve taleplerin sayısında yarı yarıya düşüş var.Kısacası altyapıya ve üstyapıya yaptığımız her yatırım karşılığını buluyor ve sonuç veriyor.İhtiyaç duyulan noktaların analizlerini en iyi şekilde yapmışsınız.Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözler var. Kısa vadede hem bu sözleri yerine getirecek hem de kentimize yakışan hizmeti ortaya koyacağız” diye konuştu.