Yalova Kivi Üreticileri Birliği ile Subaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Subaşı Kivi Festivali geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmiş ve çok sayıda sektör mensubuyla vatandaşı bir araya getirmişti. Bugüne kadar yapılmış en geniş kapsamlı ve görkemli festival olan 7. Kivi Festivali öncesinde Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ve Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı, festival gelirinin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanması kararını almıştı.

Barış Pınarı Harekatı esnasında düzenlenen festival sonrasında elde edilen gelir Canbay ve Tunalı tarafından Mehmetçik Vakfı’nın bağış hesabına aktarıldı. Altınova’da bulunan Ziraat Bankası şubesine giden Canbay ve Tunalı, festivalden elde edilen geliri Mehmetçik Vakfı’na yatırdı.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, sektör temsilcilerine ve Yalova Kivi Üreticileri Birliği’ne teşekkür ederek; “Festivalimiz öncesinde Mehmetçik’imiz sınır ötesinde terörist gruplara karşı zorlu bir mücadele veriyordu. Biz de en azından desteğimizi göstermek için Mehmetçik’imizin yanında olduğumuzun simgesi olarak böyle bir karar aldık. Kivi üreticilerimiz de seve seve bu karara destek oldular. Kendilerine Birlik Başkanımız Mustafa Tunalı nezdinde teşekkür ediyorum.” diye konuştu.