Ziyaretler e 14. Uluslararası Yalova Altın Çınar Balkan Müzik Festivali için gelen; Bulgaristan-Burgaz, Bulgaristan-Smolyen,  Makedonya-Ohrid, Romanya-Mecidye ve Yunanistan-Komotini heyetleri ile 27. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivaline gelen; Azerbaycan, Bulgaristan, Çin, Gürcistan, KKTC, Polonya, Sırbistan, Slovakya ve Ukrayna heyetleri ile kardeş şehirlerimizden gelen heyet temsilcileri katıldı. 

Misafirlerini heyetler halinde makamında ağırlayan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, misafir Belediye Başkanlarıyla uzun uzun sohbet etti. Yalova hakkında bilgiler veren Başkan Koçal, Belediye Başkanlarıyla yürütülen projeler hakkında da görüş alışverişinde bulundu.  Heyetlere kendilerini Yalova ‘da ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Koçal; “Kentimizde bulunan misafirlerimiz ile karşılıklı yakın ilişkiler içerisindeyiz. Birçoğuyla kardeş şehir ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Bu vesileyle balkanlarda bulunan bir çok kardeş şehrimize gitmiş bulunmaktayım. Orda karşılaştığım yakın ilgi ve alakayı bizlerde misafirlerimize elimizden geldiğince göstermeye çalışıyoruz. Yapımı devam eden göç müzemiz sayesinde kardeşlerimizin kültürlerini burada halkımızla da paylaşacağız. Yapılan Göç Müzesinde o kültürleri anlatan misafir odaları olacak. Buraların düzenlemelerini manevi anlamda kardeşlerimizden alacağımız desteklerle gerçekleştireceğiz. Bu tarz festival organizasyonlarını farklı kültürlerin yansıtılması ve insanların birbirleriyle kaynaşması adına olumlu buluyorum. Kendilerini burada ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha dile getirerek kentimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Yalova’ya ilk kez gelmiş bulunan heyet temsilcileri özellikle Yalova’nın yeşiline hayran kaldıklarını belirtirken, daha önceden gelenler ise Yalova’da önemli değişimlerin olduğunu kent merkezindeki değişikliklerin dikkat çektiğine vurgu yaptılar.