“Sporun her dalını seviyorum”

Programın açılış konuşmasını Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kenan Engin gerçekleştirdi. Engin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de ilk defa TURFAD olarak bu kahvaltıyı ilk kez Yalova’da gerçekleştirdik. Bu şerefi bana layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ederim. Güzel bir kahvaltıydı. Daha güzel olacak inşallah. Ben sporu seven bir kişiyim. Sporun her dalını seviyorum. Bu anlamda Yalova’nın sesini duyurabilmek için çalışıyorum, bana destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben buradaki tüm Yalovalı dostlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kısa zamanda çok işler yaptık”

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TURFAD) Yalova Şubesi Başkanı İbrahim İnce, “TURFAD ailesi olarak yetki aldığımızda pandemi başlangıcıydı. Yalova Valimiz Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vekilimiz Mustafa Tutuk ve Gençlik ve Spor Yalova İl Müdürü Mehmet Kalyon ile beraber kısa zamanda iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Çalışmalarımıza devam edeceğiz”

TURFAD Genel Başkanı Av. Levent Erdoğan yaptığı açıklamada, “TURFAD tüm futbol duayenlerini bünyesinde toplamış olan, çok değerli bir dernektir. Ancak istediğimiz hedeflere daha ulaşamadık. Ama son yapmış olduğumuz genel kurul kararından sonra, faaliyetlerimizi düzenledik. Yakında hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızın devam edeceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

“Bizler de taşın altına elimizi koyacağız”

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “Futbol Türkiye’nin bir endüstrisi haline geldi. Ayrıca sahada ve yerelde problemleri var. Bunların farkındayız. Bizler de elimizden geldiğinin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Spor ve sporcuya verdiğimiz değer her geçen gün artsın istiyoruz. Bu anlamda, Yalova Belediyesi olarak bizimde çalışmalarımız var. Bizler de taşın altına elimizi koyacağız” açıklaması yaptı.

“TFF tüm imkanlarını sundu”

TURFAD Genel Sekreteri Hüseyin Çelik yaptığı konuşmada, “Kenan kardeşim Yalova’ya ilk geldiğimde bana demişti ki, biz bir aileyiz, şimdiden sonra adımlarımızı birlikte atalım, sıradaki toplantıyı Yalova’da yaparsak beni onurlandırmış olursunuz’’ dedi. Neden olmasın dedim ve buradayız.

Bazı kararlar aldık, bir futbol okulu kuralım dedik. Bu futbol okullarının gelişmesi için sayın TFF Başkanımız Nihat Özdemir beyle ben 2 buçuk saat konuştum ve kendisi bütün imkanlarını bize sundu ve Federasyon Temsilciliklerimizi geri verdi.

Biz büyük bir aileyiz. TFF Başkanımız Nihat Özdemir, futbolu bırakanların, futbolu unutmasın diye veteran milli takım kurun dedi, çalışmalarımıza başladık. Bunları yapabilirsek büyük keyif alacağız” ifadelerini kullandı.

“Turizm şehri Yalova’ya katkı sunacak”

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, “Futbolun bir ayağı da kardeşlik, barış, hoşgörünün dışında, ülkeleri tanıtma aracıdır. Ben bu organizasyonların turizm şehri olan güzel ilimize daha da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Daha ileriye taşıyacağını, turizm pastasından daha fazla pay alacağına vesile olacağını diliyorum. Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.

“Bu tür organizasyonlarda sorunlar görüşülmeli”

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar yaptığı açıklamada, “Ben bir futbol aşığıyım. Zamanında futbol oynadım. Ama şöyle bir hafızamı yokluyorum ben o zamanlar ortaokulda lisede futbolcu olma hayali ile yatıp kalkarken, futbolda tartışılan sorunlar ne ise bugün 25 yıldır kamuda hizmet eden bir kardeşiniz olarak aynı sorunları tartışıyoruz ve bu sorunlara ilişkin de maalesef, şu sorunu hallettik diyemiyoruz.

Ben bu organizasyonlarda bununla ilgili sorunların görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum. Sporcuların sağlıklı beslenmesi için Tarım ve Orman Müdürlüğü adına elimizden ne geliyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Abdullah Bozkurt