19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Enver Ünal, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Yeşilöz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Ürkmez ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner de hazır bulundu.

 

Törende il protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner  gaziler adına bir konuşma yaptı.

Güner “19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin, Şeref ve Kahramanlık Gününüdür. Gaziler gününü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz.

Kahraman gaziler,’Gaziler Gününüz’ kutlu olsun. Sizler, En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Ülkemiz bu gün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır.15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan; millet ve cumhuriyet düşman hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedir. Bu hainlerin hedefleri, ülkede karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla, küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki, ‘Su uyur, düşman uyumaz’. Bütün bunlara karşın Türk Milleti hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi, iradesi ve kudretiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır.15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Güner,  sözlerine şöyle devam etti;“Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etkiyeceklerdir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözlerle ortaya koymaktadır. ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir’

Atatürk’ün bu sözleri ışığında, yüce devletimizden şehitlerin hatıralarına ve gazilerimize her alanda ve her türlü ahde vefa duygusuyla daha fazla sahip çıkılmasını istiyoruz. Gaziler Günü münasebetiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de esenlikler diliyoruz”

Yapılan törenin ardından Vali Yılmaz ve protokol mensupları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret etti.