HABER: Abdullah Bozkurt

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Gebze Teknik Üniversitesi arasında Akıllı Tarım Uygulamaları işbirliği protokolü imza töreni ve Akıllı Tarım Uygulamaları tanıtım programına katıldı. Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne bağlı Marmara Bölgesi Araştırma Enstitüleri, Yalova, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlükleri de Gebze Teknik Üniversitesi içerisinde yer alan Çayırovası Tohum Sertifikasyon Test Merkezi Müdürlüğünde stant kurarak yöresel ürünleri sergilediler.

Gebze Teknik Üniversitesi'nin 2020-2021 Akademik yılı açılışına katılan Bakan Pakdemirli açılış münasebetiyle ilk dersi de verdi. Ardından Çayırovası Tohum Sertifikasyon Test Merkezi Müdürlüğünde kurulan stantları gezen Bakan Dr. Pakdemirli, yöresel ürünlerle ilgili bilgiler aldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar standı ziyaret eden Bakan Pakdemirli’ye stantta sergilenen ürünlerle ilgili bilgiler vererek ürünlerden tattırdı. Parıldar ayrıca Bakan Pakdemirli’ye ürünlerden oluşan hediye sepeti ile Orkide takdim etti.