Bu ziyaret esnasında Tosun’a Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ve kurum müdürleri de eşlik etti.

Okul bünyesinde bulunan ilkyardım atölyesinde incelemelerde de bulunan Tosun’un bölüm öğrencileri tansiyonunu ölçtü. Ayrıca CPR maketi üzerinde temel yaşam desteği yapan öğrenciler teorik bilgilerini uygulayarak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a görsel sağlık şöleni sundular.

Tosun; ‘Sağlıklı bireyler ve sağlıklı nesiller’

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açıklamada; ‘İnsanların mutlu ve kaliteli bir hayat sürmelerinin ilk koşulu, sağlıklı birey olmalarından geçer. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler ülkemizin kalkınması ve refahın artmasına, dolayısıyla eğitimin seviyesinin yükselmesine önemli katkılar sunar.

İnsanı yaşatmayı, insanlığa daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı amaç edinen, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına bu onurlu mesleği her koşulda büyük özveriyle yerine getiren Türk hekimleri, milletimizin iftihar kaynağıdır.

‘Sağlıklı bireyler ve sağlıklı nesiller’ hedefiyle çıktığımız bu yolda; gelişen teknolojiyle birlikte tıp bilimindeki yenilikleri, ülkemizin dört bir köşesinde toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için insanımızın hizmetine sunan sağlık çalışanları büyük öneme sahiptir’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tosun; ‘Kalbimiz, vatanımızın birliği ve geleceğini güvenceye almak için kahraman askerlerimizle birlikte attığı bu günlerde; onların yaralarını saran, hayatlarını kurtaran, vatanperver hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızdan oluşan tıp ordumuzun vefakar neferleri başta olmak üzere tüm hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyor, bu mesleğe verdikleri emeklerden dolayı hepsine teşekkürlerimi iletiyorum’ dedi.