Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Tarım İl Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürleri ile personelleri, Kooperatif, Birlik ve Ziraat Odası Başkanları, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Projenin Yalova genlindeki tüm çiftçilere duyurulmasını ve mümkün olduğunca fazla çiftçinin projeden yararlanmasını beklediklerini ifade etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar da yaptığı konuşmada 2 yıldan beri uygulanan projeyle ilgili genel bir değerlendirme yaparak uygulanan projelerle ilgili bilgiler verdi.

Suat Parıldar, 2016 ve 2017 yılında 138 Büyükbaş, 24 Küçükbaş, 30 Arıcılık, 22 Süs Bitkisi, 13 Kivi Bahçesi, 8 Örtüaltı Sebze, 3 İstiridye Mantarı ve 2 Çilek olmak üzere 240 proje uyguladıklarını, uygulanan projelerin her aşamacda takibini yaptıklarını ve başarılı bir şekilde devamettiğini, 2018 yılında önceki iki yıla göre daha fazla başvuru beklediklerini söyledi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Ali Nimet Kapsal da projenin 2018 yılı uygulama tebliği konusunda sunum eşliğinde bilgiler verdi. Ardından salonda bulunanların projenin uygulama koşulları ile ilgili sorduğu sorulara cevap verdi.

Genç Çiftçi Başvuruları 2 Nisanda başladı. 30Nisan 2018 mesai bitimine kadar devam edecek başvurulara genç çiftçilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Genç Çiftçi Projesiyle ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael salonda bulunanlara, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2018 yılını Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi yılı ilan ettiğini ifade ederek buzağı ölümlerinin önlenmesi için alınması gereken tedbirler ile buzağıların bakım ve beslemesiyle ilgili sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Haber/foto: Kader Sarıgül