Yalova Üniversitesi Genç Tema Ekibi, Genç Tema Başkanı Hale Tabu, genç tema gönüllüleri ve İl Temsilcisi Arzu Demir’le birlikte sahilde çirkin görüntüler oluşturan çöplere karşı duyarsız davranmayarak çevre temizlik etkinliği düzenledi.

Valilikten gerekli izinler alınarak etkinlik gerçekleştirildi

Genç TEMA Başkanı Hale Tabu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; “Genç TEMA Gönüllümüz Göktürk Metehan Toklu’nun bizlere ulaşmasıyla başladı her şey. Yalova sahilindeki dikkatini çeken kötü görüntüyü biz Genç TEMA ile paylaştı. Biz de kendi aramızda neler yapabileceğimizi konuştuk ve genç temalarımızla birlikte işe koyulduk.

İlk olarak Yalova Valiliğinden Yalova sahilinin temizlenmesi için izin talebinde bulunduk. Onlarda bizim yanımızda olduklarını belirterek kabul ettiler.

15 gönüllümüz ve Yalova TEMA İl Temsilcimiz Arzu Demir ile birlikte Yalova sahilini temizledik. Çok fazla sayıda plastik atıkla, poşetlerle karşılaştık bu durum bizi oldukça üzdü. Çünkü plastikler doğada çözünmedikleri için doğaya ve canlılara zarar veriyor.

Genç TEMA ile birlikte etkinliğimizde canlılara yeşil, sağlıklı bir doğa bırakmayı hedefleyerek yola çıktık. Ve bu hedefimizin daima arkasındayız.

Bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde katkılarını ve desteklerini esirgemeyen Yalova Valiliğimize, Yalova Belediyemize, TEMA Yalova İl Temsilciliğimize ve bize ulaşan Göktürk Metehan Toklu’ya çok teşekkür ederiz.

Yalova Üniversitesi Genç Temaları olarak bu tür ve farklı konularda etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz.” Dedi.