Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine 10 Mayıs 2019 Çarşamba günü, Gençlik Spor İl Müdürlüğünden ‘Gençlik Yürüyüşü’ ile başladı.

   15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci, Şube Müdürleri Ertan Arabacı, Selma Alacatlı, Gencer İlhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çibir katıldı.

   Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi gerçekleşti.

Gençlik Merkezi Resim Sergisi açıldı

   19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Gençlik Merkezi Sergisi açılışı ile devam etti. Engelsiz Kafe’de gerçekleşen sergi, kurdele kesim töreni ile başladı.    Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, “Biz gençlerimize güzel bir ülke vermek için çalışıyoruz. Gelecek onlar, onlar da şimdiden çalışmaya başlamalılar. Tabii bu arada ülkemizin gelişmesi, çağdaş bir ülke olması, çağdaş uygarlık üzerine çıkmasının en önemli belirtilerinden bir tanesi sanat yolunda aldığımız başarılardır. Bunların içinde resim de geliyor. Burada sanatçı gençlerimizi görmekten mutluluk duyuyoruz. Açılışımıza emek veren öğretmenlerimizi ve gençlerimizi kutlamak istiyorum. Başta İl Müdürümüz olmak üzere, gençlik Merkezi Müdürümüze, size emek veren tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Yarışma sonucunda hem yarışmaya giren tüm gençlerimizi hem de yarışma sonucunda başarılı olan tüm gençlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sergimizin de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

   Yalova İsmet Paşa Ortaokulu Görsel Sanatlar ve Tasarım Öğretmeni ve Gençlik Merkezi’nde resim kursu veren Mustafa Cemal Bektaş, “19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında sergimizi açıyoruz. Gençlik Merkezi olarak bir yarışma düzenledik. Yarışma, ‘Gönüllülük’, ‘Yardımseverlik’, ‘Fedakarlık’ konulu, ortaokullar ve liseler arası bir resim yarışmasıydı. Sergi açılışı sonrası öğrencilerimizin ödül törenini yapacağız” dedi.

   Sergilenen eserlerde dereceye giren öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Ortaokul kategorisinde 1. Reyhan Arslan, 2. Assal Yussuff, 3. Eda Öcal, Mansiyon Yaren Mutlu; Lise kategorisinde 1. Aybüke Asu Çetin, 2. Rümeysa Arslan, 3. Zeynep Şimşek, Mansiyon İpek Günsever oldu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter