Dışişleri Bakanlığı Tercüme Dairesi Başkanı olarak görev yapan ve son Büyükelçi atamaları ile birlikte Gine Büyükelçisi olarak atanan Esgel Dostluk Grubu Başkanı, Temel Coşkun’a Kuzey Afrika ülkesi Gine Cumhuriyeti hakkında bilgi verdi.

Afrika ülkeleri ile gelişen diplomatik, ticari ve kültürel ilişkilerin önemine değinen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Afrika ile son dönemde yakın ilişkiler kurulmaktadır. Dış politikamızda başarılı çalışmalar ve Başbakan’ımızın özel ilgi ve alakası ile Afrika ile yalnızca ekonomik değil siyasi ilişkilerde de mesafe alınmıştır. Milletlerarası köprüler kurulması için önemli adımlar atılmıştır. Büyükelçiliğin Gine’de kurulmasından itibaren Türkiye-Gine Dostluk Grubu olarak çalışmalarımıza başlayacağız. İlk defa Büyükelçi atanmasını ve Gine’de resmi temaslarda ilk kez bulunulacak olmasını Türkiye-Gine Dostluk Grubu adına bir fırsat olarak değerlendiriyorum.

Dış İşleri Bakanlığı ile yapacağımız bilgi alış verişi ve ortak çalışmalarla birlikte TBMM’deki Türkiye-Gine Dostluk Grubunu aktif hale getirecek, devletler arası diplomatik çalışmaların başlamasında katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Büyükelçi olarak atanan Vehbi Esgel’e görevinde başarılar dileyen Coşkun, yaptığı nezaket ziyaretinden ötürü teşekkür etti.