Sivas Katliamının tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirten Sinan Giray, ‘2 Temmuz 1993 yılında Sivas’taki Madımak Oteli’nde 35 canımızı yakarak öldüren bu güruh, İslam dinini kendi yargılarına göre yorumlayan, Allah’ın vahiy yoluyla gönderdiği, Kur’an-ı Kerim’i algılama bilincinden yoksun bırakılmış, kendileri gibi yaşamayan ve inanmayanları öldürmeyi hak sayanlara, yüce Allah Nahl suresi 93. Ayetinde; ‘Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat o, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz’  buyurmasına rağmen, Allah’ın göndermiş olduğu vahiyleri anlamayan ve kendilerini yaratan veya yok eden yerine koyan bu sözde Müslümanlara Allah’tan akıl ve iman diliyorum’dedi.

    Giray, ‘Son zamanlarda ülkemizde farklı bir oyun sahneye konmak isteniyor. Ülkemizde Alevi ve Sünni çatışmasını körüklemek isteyenler, maalesef bu ülkenin Alevilerini ve Sünnilerini tanımıyorlar.  Ülkemizde her ne kadar Sivas, Çorum, Maraş olayları yaşansa da insanlarımız ekseriyetle Cumhuriyetin meşalesinde aydınlanmış ve birbirleriyle kaynaşmıştır. Bu tür çatıştırma hevesi içerisinde olanlar bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada emellerine ulaşamayacaklardır.

     Ortadoğu bölgesinde bu kadar kargaşa yaşanırken yöneticilerimiz çok daha duyarlı davranmalı, İstanbul’da yapılacak bir köprüye, babasını kardeşlerini ve 40 bin aleviyi öldürmüş Yavuz Sultan Selim’in isminin verilmesi ülkemizde yaşayan, bu ülkenin birlik ve beraberliğini düşünen kesimler tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Bu köprünün ismi tekrar gözden geçirilerek değiştirilip; ‘Ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm’ diyerek, birlik ve beraberlik vurgusu yapan değerlerimizden birisinin isminin verilmesi çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.

Sivas’ da yaşamını yitiren canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”dedi.