Cezmi Türk Göçer yazılı açıklamasında, “Aksa Akrilik Kimya San.A.Ş.’ye ait elyaf depolama ambarında 27.01.2013 tarihinde meydana gelen yangınla ilgili olarak,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzde görevli 1 Şube Müdürü, 1 Çevre Mühendisi ve 1 Kimyager olmak üzere 3 teknik personel tarafından, yangın kontrol altına alınır alınmaz,  kaza inceleme çalışmalarına başlanılmıştır. 

  Yangının etkilediği düşünülen alanlardan, AKSA çevresi ve Taşköprü Belde sınırlarında 6 noktadan toprak numunesi alınmış, VOC(Ucucu Organik Bileşikler) değerlerinin ölçülebilmesi için tüpler yerleştirilmiş ve anlık hava kirliliği değerleri ölçülmüştür. Yine denizde meydana gelebilecek bir kirlenmeye karşı, denizden 3 gün boyunca numune alınmış ve alınan tüm numuneler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite edilmiş bir laboratuvarda analiz ettirilmiştir.
Numunelerde;Hava da HCN, NH3 ve yanma gazları, Suda deniz kirliliği ile ilgili parametreler ve siyanür değerlerine, toprakta ise BTEX (Benzen, Toluen, Etilbenzen, ve Ksilen), siyanür ve ph değerlerine bakılmıştır. Analiz sonuçlarına göre tehlike oluşturabilecek bir durum tespit edilmemiştir.
Ancak, olası bir etki ihtimaline karşılık daha geniş bir alanda ve daha fazla parametre ile İstanbul Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden oluşan bir ekiple araştırma yapılmış ve hava kirliliği, içme suyu, dere suyu, bitki ve toprak örnekleri alınarak analize gönderilmiştir. Analiz sonuçlarına göre Öğretim Görevlileri tarafından bir rapor hazırlanarak Valiliğimize sunulacaktır. Hazırlanacak raporda konu ile ilgili Yalova Üniversitesi’nin  raporu da dikkate alınacaktır.
  Üniversitelerin çalışmaları tamamlandığında, sonuçları ile ilgili  olarak halkımız yeniden bilgilendirilecektir.”