Yabancılar ile toplum arasındaki sosyal uyumun güçlendirilmesi amaçlanıyor

Göç İdaresi Başkanlığının “Sosyal Uyum Faaliyetleri” kapsamında düzenlediği mahalle buluşmaları,

Hilton oteldeki kahvaltı organizasyonun ardından başladı.

Toplantıya; Vali Muammer Erol, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Termal Kaymakamı Vehbi Bakır, Armutlu Kaymakamı Alparslan Kılıç, Yalova merkez muhtarları ilçe, belde ve köy muhtarları katıldı.

Sosyal uyuma yönelik yerel düzeydeki yaklaşım ve politikaların teşvik edilmesi, mahalle düzeyinde yaşanan sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin sunulması, yabancılar ile toplum arasındaki sosyal uyumun güçlendirilmesinin amaçlandığı toplantıda; insan ticareti, ırkçılık ile mücadele, yardımlaşma, yabancı uyruklu vatandaşlara karşı duyarlı olma, Suriyeli göçmenler hakkında bilinen yanlışların doğru bilgilerle karşılaştırılarak düzeltilmesi konularında hazırlanan farkındalık videoları katılımcılara izletildi.

Coşkun, “Devlet, millet, STK el birliğiyle göçmenlere yardım eli uzattık”

Ardından Yalova İl Göç İdaresi Müdürü Salih Soner Coşkun, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün, Türkiye’de göç alımına ilişkin uygulanan politika ve stratejileri uygulamak ve bu uygulamaları geliştirmek amacıyla 2013 yılında kurulduğunu aktaran Coşkun, “Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 11 Ekim 2021 tarihinde Göç İdaresi Başkanlığı oldu.

18 Mayıs 2015’te Yalova’daki yabancıların iş ve işlemlerini yerine getirmek için kanun ve vicdan ölçüsünde Yalova’da hizmet vereye başladı.

2013 yılından bugüne kadar Türkiye’nin göç politikalarını yönetme konusundaki kararlığı titiz bir şekilde devam ederken, küresel göç dalgası tüm ülkeleri derinden etkileyecek şekilde arttı.

Yalova’da başta Sayın Valimiz Muammer Erol’un öncülüğünde değerli muhtarlarımızın desteği ve STK temsilcilerimizin çalışmalarıyla devlet, millet, STK el birliğiyle yeryüzündeki büyün toplumları kıskandıracak bir cömertlikle kedilerine yardım eli uzattık ve uzatmaya devam etmekteyiz” açıklamasında bulundu.

Ardından Göç Uzmanı Emre Korkmaz insan ticareti mağduriyeti konusundaki sunumunu gerçekleştirdi.

Haber-Fotoğraf/Rukiye Polat