TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, Yalova’nın su sıkıntısı ve Gökçe Barajının Yalova için önemini anlattı. Tezcan; “Tek su kaynağımız Gökçe Barajı'nda su seviyesi %83 seviyelerine ulaştı. Fotoğrafı bile güzel çıkıyor. Aşırı yağış ihtimaline karşı belli bir pay bırakılarak dereye su verilmeye başlandı. Yalova için güzel bir haber. Ancak biz yine de temkinli olalım ve tasarruflu kullanmaya devam edelim” dedi.

Neden %100 değil?

Barajın %100 dolabileceğini fakat sel felaketlerine karşı önlem olarak %80’lerde tutulduğunu belirten Tezcan, “Aslında baraj tamamen dolu. Sel felaketlerine karşı önlem olarak bu civarlarda tutuluyor. %100 dolu olan bir barajın, olası bir sel felaketinde yaratacağı etkinin önüne geçilemez” şeklinde konuştu.

Yazın su sıkıntısı yok ama…

Yalova’nın şu anda yaz aylarına kadar su sıkıntısının öngörülmediğini söyleyen Tezcan, “Barajımız olabildiğince doldu. Bu oranla Yalova’nın yazın su sıkıntısı yaşanmaz ama, tasarruflu kullanıldığı taktirde. Bu şartlarda sadece tasarruflu kullanırsak su sıkıntısı yaşamayız. OSB’lerin suya çok ihtiyacı var ve başka alternatif yok. Sadece OSB’nin 20.000 m3 su ihtiyacı var. Yalova’nın artık başka alternatiflere ihtiyacı var” ifadesini kullandı.