Eğitimde fırsat eşitliği

81 İl ve Batı Avrupa’da eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalan kadınların, eğitimlerine devam etmesini hedefleyen “Nerede Kalmıştık” eğitim seferberliği projesinin tanıtım toplantısına Şimşek ile beraber Siyasi, Hukuki İşler Başkanı Birgül Seçmen ve Sosyal Politikalar Başkanı Seda Yaşar katıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından eş zamanlı olarak 81 ilde uygulanacak olan proje ile eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak, yasakçı uygulamaların son bulması ve eğitimin her şehirde erişilebilir hale gelmesi amaçlanıyor. Ayrıca bir şekilde eğitimi yarım kalmış ve ikinci bir fırsat arayan ve hayal kuran kadınlar için çalışmalar sürdürülüyor.

Şimşek, “Hayallerini gerçekleştirmek isteyen hiçbir kadın yalnız kalmayacak”

Bizler Gönüllü Eğitim Rehberleri olarak hemen yanı başınızda olacağız diyerek kadınlara çağrıda bulunan İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan kadınlarımız, hayallerini, geleceğini, umutlarını ardında bırakıp gönlünde bir yanı hep eksik olanlar için yeni bir başlangıca vesile olmak adına bizler ‘Gönüllü Eğitim Rehberi’ olarak yola çıkıyoruz. ‘Nerede Kalmıştık’ diyerek; kaldığınız yerden sizi almaya geliyoruz! Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde, AK Parti Kadın Kolları ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile 81 İl ve Batı Avrupa’da eğitim hayallerini gerçekleştirmek isteyen hiçbir kadın artık yalnız kalmayacak, Gönüllü Eğitim Rehberlerimiz hemen yanı başınızda olacak!” açıklamasında bulundu.