Bakanlığın Damla Projesi’ne Yalova’dan katılan 20 genç, Altınova Belediye Başkan Vekili hasan karabacak’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Başkan Vekili Karabacak, gönüllülük esasına dayalı böylesi önemli bir projeye destek veren gençleri kutladı.

GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLERİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Türkiye’nin dört bir yanında uygulanan Damla Projesi’nde, Gençler ‘Damla Projesi’ ile gönüllere dokunacak. 'Damla Projesi' gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla 2014 yılında başlatıldı. Projeyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan gençler ve farklı ülkelerden gelen yabancı üniversite öğrencileri bir araya gelerek gittikleri illerde çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulunuyor.  
SOSYAL FAALİYETLER
Damla Projesi kapsamında; Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriyor.