“Değerli Yalovalı Hemşehrilerim;

Büyük bir demokrasi sınavı verdiğimiz şu günlerde kentimiz adına bu denli anlamlı bir günü ifade edecek sözcük bulmakta zorlanıyorum. Günler öncesinden coşku içerisinde kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak adına planlamalarımızı yapmış, kent olarak aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmaya hazırlanmıştık. Demokrasimize karşı yapılmış olan hain eylem neticesinde çıkan olaylarda yaşamını yitiren vatandaşlarımızın aziz hatıralarına saygıdan yurdun her köşesinde olduğu gibi bizde kentimizde yapmayı planladığımız etkinlikleri iptal ettik. Bu vesileyle tüm kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Sağduyulu ve demokrasinin her zaman savunucusu olan insanların yaşadığı Yalova’mızda çıkan olaylarda da gözlemlediğimiz gibi halkımız sağduyusunu koruyarak demokrasi ve hukuktan yana tavrını ortaya koydu. Tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi. 10 Ağustos 1920’de imzalanan Sevr Antlaşması’ndan sonra başlayan işgaller, 19 Temmuz 1921 tarihinde Bağımsız Yalova Bölüğü unsurlarının Yalova’ya girmesiyle son buldu. Bugün olduğu gibi o günde yitirilen canlar nedeniyle gözler yaşlı, kurtuluş sevinci buruktu. Tekrar böyle bir ortamın yaşanmamasını, ülke olarak yeniden kurtuluş mücadelesi vermek zorunda kalmamayı canı gönülden temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatanın kurtuluşuna vücutlarını siper eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamız için can veren bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor; Yalovalı hemşehrilerimin kurtuluş günü en içten dileklerimle kutluyorum.”