Yalova Belediyesi’nde yapılan Güç Birliği Federasyonu 1. Olağan Kongresi’ne; Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Güç Birliği Federasyonu Başkanı İlhami Başkan, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Siyasi Parti Yalova İl Başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Güç Birliği Federasyonu üyeleri ve konuklar katıldı.

Kongre gündemi yapıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yalova Güç Birliği Federasyonu 1. Olağan Kongresi gündem maddeleri görüşüldü. Görüşülen maddeler şu şekilde:

İlk olarak, Divan heyeti seçildi. Ardından, Tüzük değişikliği maddeleri görüşüldü. 3. Maddede, Federasyon kuruluş dönemi, gelir-gider raporu görüşüldü ve ibra edildi. 4. madde de 2022 yılı çalışma programı ve tahmini bütçe görüşüldükten sonra, 5. Madde de, Federasyon başkanı, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu seçimleri yapıldı.

Yalova Güç Birliği Federasyonu Genel Kurulu şu isimlerden oluştu

Başkan İlhami Başkan, Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Salih Kocabaş, Bilgin Akıllıoğlu, Osman Nuri Sabahcı, Dursun Erdem, Mehmet Yıldırım, Bahattin Sabahcı, Osman Sezgin.

Yedek Üyeler; Rafet Koru, Dilek İntepe, Oktay İlhan, Birgül İlgin, Selahattin Yıldız, Burak Keklik, Serhat Özer.

Denetleme Kurulu Asil Üyeler; Erdinç Erkorkmaz, İbrahim Büyükgümüş, Zeki Küçük.

Yedek Üyeler; Nilgün Turan Haybek, Nihat Serdaroğlu, Sefa Serhat Özer.

Disiplin Kurulu Asil Üyeler; Burak Sevengil, Ömer Koyuncu, Halim Soygüzel.

Yedek Üyeler; Rafet Koru, Ruşen Serdaroğlu, Şükran Özoğlu, şeklinde oluşturuldu.

Başkan, “Tek taş duvar olmaz”

Yalova Güç Birliği Federasyonu Başkanı İlhami Başkan yaptığı açıklamada, insanoğlu; eşi, dostu, arkadaşları, çevresi ile ancak bir bütün olduğunu ve doğası gereği insanoğlu yalnız yaşayamadığını söyleyerek “Yaşamında, toplum içerisinde diğer insanlarla sürekli etkileşim halinde bulunur. İnsanoğlunun toplumda çevresi ile yardımlaşma ve dayanışma içerinde olması da diğer kültürlerde olduğu gibi Türk kültürünün yüksek bir özelliğidir.” Dedi.

Başkan, “Yardımlaşma ve dayanışma fertlerin en güzel özelliklerindendir”

Başkan İlhami Başkan, yardımlaşma ve dayanışma toplum fertlerinin sahip olması gereken en güzel özelliklerinden olduğunu dile getirerek, “Bir arada yaşayan insanlar sürekli yardımlaşma içerisinde olursa hem daha mutlu hem de daha huzurlu olurlar. Kapı komşun ile el ele vererek bir iş ortaya koymak kadar keyifli başka bir iş yoktur. Birlikte yapılan işler aynı zamanda daha kısa sürede yapıldığından böylece aynı zamanda çok daha fazla iş yapabilmek de mümkündür.” Şeklinde konuştu.

Başkan, “İnsanlar yan komşunun adını bile bilmemektedir”

Güç Birliği Federasyonu Başkanı İlhami Başkan, günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlar sanal bir dünyada yaşamaya başlamış, sosyal ilişkileri git gide zayıf bir hal aldığının altını çizerek, “Artık değil yardımlaşmak insanlar yan komşunun adını bile bilmemektedir. Ancak hem bireysel hem toplumsal olarak yardımlaşma insan açısından büyük önem taşır. Bu nedenle günlük hayatımızda ihtiyacı olanlara yardım etmekten geri kalmayalım. Böylece daha hoşgörülü ve sağduyulu bir toplum haline gelmek mümkündür.” Açıklamasında bulundu.

Başkan, "Ortak paydamız Yalova”

Başkan İlhami Başkan, Yalova Güç Birliği Federasyonu olarak "Ortak Paydamız Yalova” sloganı ile ortak amaçlarla Yalova’daki 5 dernek bir araya gelerek Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu kurduklarını vurgulayarak, “Yalova da birlik ve beraberlik içerinde hareket ediyoruz. Yalova Güç Birliği Derneği, Sağlıklı Yaşam Derneği, Doğal Yaşam Derneği, Yalova Turizmi Kalkındırma Derneği ve Çiftlikköy Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bir araya gelerek Yalova Güç Birliği Federasyonunu oluşturmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Başkan, “Bizlere destek veren herkese teşekkür ederim”

Yalova Güç Birliği Federasyonu Başkanı İlhami Başkan basın açıklamasının sonunda, “Federasyonumuza ve derneklerimizin çalışmalarında bizlere destek veren sayın Valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli yöneticilerine, sivil toplum yöneticilerine, delegelerimize, üyelerimize, basın mensupları ve hemşerilerimize teşekkür ederim.” Dedi.

Haber/Serhat Oruç