Yalova Belediyesi’nin YASKİ’ye olan borcunun, Sümer tarafından yansıtıldığı gibi olmadığını yaptığını açıklayan Güleç; “YASKİ Birlik Başkanı siyasi ekonomi hakkında yenik düştükten sonra kendileri birlik başkanlığı ile kendilerin bir havuza batırdılar. Dolayısıyla asıl birlik başkanlığını hak eden birisi varsa oda Vefa Salman’dır diye düşünüyorum” dedi.

Güleç konuşmasında; “ Bizler göreve geldiğimiz günden beri Yalova Belediyesi olarak YASKİ’ye destek olduk. Özellikle şahsım olarak çok destek oldum”  şeklinde konuştu.

Güleç, ‘Borcu yapan sen, ödeyen biz’

YASKİ’nin kurulduğu günden şu anki beri geçen süreç hakkında konuşan Güleç ;  “2012’den, 2014 yılına kadar YASKİ’ye Yalova Belediyesi 8 milyon 622 bin lira borç tahakkuk ettirmiş. Bunun 1 milyon 867 bin lirasını tahsil etmiş. Belediyenin YASKİ’ye 6 milyon 755 bin lira borcu vardı. Dolayısıyla biz YASKİ’yi 6 milyon 755 bin lira ile geçmiş yönetimden devraldık.

Birliğe borç yapan sen. Borcunu ödemeyen sen. Borcunun ödenmesini isteyen sen. Borcunu ödeyen Yalova Belediyesi. Tüm bunlara rağmen yaygara kopartan sen. Pişkinliğin bu kadarına da pes doğrusu.

Senin koltuğunda oturduğun birliği ayakta tutan Yalova Belediyesi sen ise Vefa Salman’ı suçluyorsun. Ne güzel memleket. Birlik Başkanı sen siyaset yaptığını sanıyorsun ama vatandaş bu ucuz siyaseti ve siyasi şakşakçıları artık yemiyor. Çünkü rakamlar ortada”  diye konuştu.

Güleç, ‘YASKİ’ye en son cuma günü ödeme yapıldı’

Güleç; “Vatandaşa hizmet ulaştırmak amacıyla kurulmuş olan birliklerimizi mağdur etmeden elimizden geldiğince katkıdan bulunuyoruz. Yalova Belediyesi sadece’ YASKİ’ye ödeme yapmakla yükümlüdür’ diye bir kural yok. Kaldı ki kendisinin de beyan ettiği gibi Yalova Belediyesi ödeyemiyorum dediği takdirde birliğin hiçbir yaptırım gücü yok. Ama biz böyle bir yola gitmiş miyiz..? Hayır. Düzenli şekilde ödeme yapmaya özen göstermekte ve ne vatandaşımızı ne de orada çalışan personeli mağdur ettirmekteyiz. Bugüne kadar (Aralık ayı hak edişi de dahil) eski borçla birlikte birliğin tahakkuk ettirdiği tutar, 20 milyon 603 bin liradır. Bunun 18 milyon 837 bin lirası ödenmiştir. Birliğe bugün itibariyle borcumuz 1 milyon 783 bin liradır. YASKİ’ye en son 15.12.2017 Cuma günü yine ödeme yapılmıştır” diye konuştu.

Güleç, ‘UEDAŞ’a ne kadar borcunuz var?’

Eski yönetimden kalan borçtan bahseden Güleç;  “Eski yönetim’den YASKİ’ye tahakkuk eden borçların %21’i ödenmiş. Bizim zamanımızda ise YASKi’ye tahakkuk eden borçların %92’si ödendi. Şimdi kim yaygara yapıyor? Biz görevi devraldık. Geçtiğimiz dönemde toplamda ödenen 1 milyon küsur paraya karşılık biz 18 milyon 837 bin lira para ödedik. YASKİ’nin ana borcu olan UEDAŞ’a ne kadarını ödendi? Ne kadar borcun var?” diye konuştu.

Güleç, ‘Yalova halkını düpedüz kandırıyorsun’

Güleç; “Birlik Başkanı yapmış olduğu bir açıklamada kendinden bekleneni yapmış ve belediyeden para almadığını söylemiştir. Madem öyle kalem kalem açıklayalım bakalım ne kadar nakit ne kadar arsa almış herkes bilsin. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar toplam 18 milyon 837 bin lira YASKİ’ye ödeme yapmış bulunmaktayız. Bu güne kadar yaptığımız 18 milyon 837 bin lira ödemenin 9 milyon lirasını arsa satışıyla, geriye kalan 9 milyon 837 bin lirasını ise nakit olarak ödedik. Arsa satıldı bana para ödenmedi demek yalanı halkı kandırmanın dik alasıdır. Vefa Salman seni kandırmadı ama sen Yalova halkını düpedüz kandırmaya çalışıyorsun” diye konuştu.

Güleç, Edebinle birliği yönet’

Güleç konuşmasında; “Ahmet Özsümer açıklama yapıyor, göreve gelir gelmez derin deşarj sistemini hayata geçirdik. Bende soruyorum bu sitemi nasıl hangi kaynakla hayata geçirdin? Bu tesis 2011 yılında açıldı. Ve sen o dönemde Başkan Yardımcısıydın. Senin Belediye Başkanında bu birliğin başındaydı. O zaman yapamadığınızı sanki sıfırdan seçilmiş gibi göreve gelir gelmez derin deşarjı yaptık diye anlatmak abesle iştigalden başka bir şey değil. Derin deşarj yapıldı doğru. Ama nasıl yapıldı. Bunun için iller bankasından kredi alındı. Peki kim aldı Yalova Belediyesi aldı. YASKİ için Yalova Belediyesi 8 milyon 250 bin lira + faizi olmak üzere borçlandı. Bunları da vatandaşla paylaş. Teşekkür etmeyeceğini biliyoruz bari sus edebinle birliği yönet” dedi.

Güleç, ‘5 milyon 384 bin lira Güneş Enerjisi Santrali için borçlanacağız’

Güleç; “2018 yılında yapımına başlanacak olan Güneş Enerjisi Santrali projesinin de ana sponsoru Yalova Belediyesi’dir. YASKİ geçtiğimiz aylarda Güneş Enerjisi Santrali kurulması için istekte bulundu. Bu konuyu belediye meclisine getirdik ve 5 milyon 384 bin lira daha iller bankasına projenin yapılması için borçlanacağız. Tıpkı derin deşarj gibi bu konuda da elimizi taşın altına koyuyoruz. Biz neden niçin demeden hizmet üretmek adına bu sorumluluğu alır belediyenin borç yükünü arttırırken kapı kapı gezilip yapılan ucuz siyasetin takdirini de halkımıza bırakıyoruz” diye konuşarak tepkisini dile getirdi.