Atatürk’ün bir dalı kesmemek için köşkü demir raylarla yürüttüğüne değinen Gültekin, ‘Badgodesberg parkı 28 yıl önce yapılırken yarım daire şeklinde oturma yerleri yapılmıştı. Bu yarım dairelerin ortasına ağaçlar dikilmiş, gölge yapsın diye. Meydandaki Atatürk heykelinin arkasında 2. yarım dairesinin ortasındaki ağacın yok olduğunu görüyoruz. Yürüyen köşkü gördük de yürüyen ağaç görmemiştik. Nereye gittiği meçhul insanın kayıp ilanı veresi geliyor. Bu ağaç benim sizin hepimizin. Yetkililer bu ağacı yürüyen kişiyi bularak aynı ebatta bir ağaç teknolojiyi kullanarak yerine diktirmelidirler. Buradaki esnaf bu olaya şahit olmuştur. Ağaçların hepsini yürütseniz kimse ağzını açmayacak. Gölge etme başka ihsan istemem,diye bir deyim vardır. Bizler ağacın gölge etmesini istiyoruz. Ağaç yürütenlerin değil. Hava fotoğraflarında ağacın olduğu gözüküyor. Ama yerinde yok. Yasalar uygulama yapılması için yapılır. Uygulanmayan yasa, yasa sayılmaz’dedi.

      Badgodesberg parkının güney cephesinde bulunan yapılar ne yasaya ne de yönetmeliğe uygun olmadığını söyleyen Gültekin,’Şu anda 2 kata varan yapılaşmalar olmaya başladı. Esnafla görüştüğünüz zaman bu yasal olmayan şeylere karşı belediye başkanının ön ayak olarak buralara çeki düzen vermesini bekliyor.

    Safran deresinin üstüne yapılan yaya köprüsünün etrafının düzenlenmesiyle güzel bir görüntü vermeye başladı. Bazen insan bu kadar güzel şeyler yapan bir ekibin nasıl olurda bu denli çirkin yapılaşmaya izin verdiğidir. Bu tür yasaya aykırı yapılaşmalar bir iki kişinin rant kazanması için yapılmaktadır. Yalova kenti bir iki kişinin rantına, satılacak bir kent değildir. Düzenli bir yapılaşma ile esnaf daha çok kazandığını görecektir. Mimarlar Odası olarak biz Yalova’yı seviyoruz. Sayın başkan Yakup Koçal’ın depremden sonra bir sloganı vardı. Elbette Yalova, bizde bu sloganın sonuna kadar arkasındayız.

 

Bu kadar yapılan güzel şeylere gölge gelsin istemiyoruz’dedi.