Proje; Yeşilay Yalova Şubesi ile Yeşil Körfez Su Birliği’nin imzaladığı protokolle hayat buldu. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nusret Karaalioğlu ve Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın ortak olarak verdikleri bilgi de; “Türkiye’nin ve de Yalova’nın, ciddi bir su krizi yaşaması an meselesi, hava şartlarının bu şekilde devam etmesi de krizin erkene gelmesine neden oluyor. Bizler de el birliği yaparak su kullanımında yapılan hataların en aza indirgenmesi adına yeni bir projeye imza attık. Bu proje ile kişisel kullanımdan sulamaya, sulamadan sanayi kullanımına kadar ki süreçte yaşanan davranışsal bağımlılıkları tespit ederek herkesin en doğru şekilde su kullanımını sağlamayı amaçlıyoruz. An itibari ile Yalova’nın “su ayak izi” hesaplandı, eğitimlerden sonra gerçekleştirilecek son hesaplama ile projenin ne kadar başarılı olacağı ortay çıkacak. Bu projede yer almak isteyen bütün kurum ve kuruluşlarla çalışmaya da hazırız.” Diyerek, proje hakkında kısa bilgilendirme de bulundular.

Proje Sahibi Kubilay Özer ve Proje Koordinatörü Özlem Çetin’in öncülüğünde ilerleyecek olan projenin ilk adımı da Yeşil Körfez Su Birliği’ne verilen eğitim ile başladı. Yalova bu proje ile ciddi bir sorunun farkındalığına varmış olacak.

Yeşilay Yalova Şubesi Yalova Üniversitesi Tarafından Teşekkür Belgesi ile Onurlandırıldı

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nün düzenlediği programda, Sosyal Hizmet Öğrencilerinin çalışmalarına katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarına verilen teşekkür belgelerinden birinin de sahibi Yeşilay Yalova Şubesi oldu. Yeşilay Yalova Şubesi adına belgeyi Kubilay Özer alırken, konuşmasında; “Bizler öğrencilerimizi uyguladıkları ya da bizim uyguladığımız projelerde kullanmıyor, onlara katkı sağlıyor ve gelişimlerini sağlamak adına birçok eğitim programına gönderiyor ve de sertifika almalarını sağlıyoruz. Yeşilay olarak bizler insanı “kaynak” olarak değil “kıymet” olarak görüyoruz. O nedenle herkesi kurumum adına; Yeşilay’a bekliyor ve öncelikle bu teşekkür belgesini almamızda emeği geçen personelimize ve de Yalova Üniversitesi Öğretim Üyelerine ve Öğrencilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.