Güçlü, güzel, güvenli bir Yalova için aday olduğunu belirten CHP Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Gürel, ‘Bizim iki gücümüz var, hak ve halk. Belediyeyi alma yolunda ciddi çalışmalarımız var. Adaylığımı erken açıklamamın sebebi, ne kadar erken olursa bu süreç, halka kendimizi tanıtma fırsatı daha iyi buluruz. Zaman avantajdır. Bu mahalle, şu mahalle diye ayırım yapmayacağız. Yalova’nın bütün insanları bizim için aynıdır ve değerlidir. Tabiki sorun olan mahallerimize daha öncelikli olacağız. Kentsel dönüşümle alakalı, mesela Bağlarbaşı mahallesi çalışmalarımızda, öncelikle mahallelerden biri olabilir. Kenti sınırlı bölgelerle ele almayacağız, bütünüyle yaşanabilir hale getirebilmek için çalışacağız’dedi.
       Belediyelerin, hesap veren, şeffaf ve doğru olmaları gerektiğini belirten Gürel, ‘Şimdiye kadar Yalova Belediye’si için, güvenli diyen bir bireyle, karşılaşmadım. Yalova’yı kontrol ettikçe gözlemledikçe, güvenli olmadığını görüyoruz. Bizim belediyemiz, şeffaf olmayan hesap veremeyen bir belediye, anlayışıyla hareket ediyor. Gerçi hesap sorduğumuzda da,  belediyeden cevap alamıyoruz. Bir belediye hakkında bir iddia olduğu zaman, halkı aydınlatmalı, ispatlamalı haklı olduğunu belgelemeli’ dedi.
    Yalova’da mevcut belediyenin, yönetimini doğru bulmadığını söyleyen Gürel, ‘Yalova’yı hak ettiği yönetime kavuşturmamız gerek. Parti ayrımı yapmadan, hep beraber bir olup, bu şehri değiştirmek zorundayız. Bugün itibariyle Yalova’nın yönetimi değişmeli. Yalova’da mevcut belediyenin yönetimi doğru değildir. Belediyeler, bilimsel, mantıksal olarak doğru hizmetler yapmak zorundadırlar. Belediye’ye gelir getiren yerleri satarak, bu yönetim şekliyle bu kenti yaşanabilir hale getiremeyiz. Ben Arboretum’dan stadyumun olduğu alana kadar, ortak alanlarımız parsellenip satılmasın diye adayım. Sadece bir siyasi azınlık için değil, tüm Yalova halkı mutlu olsun diye adayım, kendine değil, kentine çalışan bir belediye kurmak için adayım. Yalova’da sürekli bir cambaza bakın oyunu oynanıyor. Bunlar mutlu Yalova diye bağırırken ve sadece siyasetten kendilerine biat edenleri mutlu yapmaya çalışırken, Yalova’daki tüm ortak alanlarımız parça parça satılıyor. Yalova’yı hak ettiği gibi yöneteceğiz ’dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel