HABER: Abdullah Bozkurt

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, yaptığı açıklamada, “Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bir tek Ata’mızla aramıza mesafe koydurtmayız” dedi. 30 Ağustos Pazar akşamı saat 20.00’de CHP Yalova İl Binası önünde başlayacak yürüyüşe İl Başkanı Mehmet Gürel, il ve ilçe örgütleri katılacak. Gazipaşa Caddesi üzerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla yürüyecek topluluk, vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutlayacak.

İl Başkanı Mehmet Gürel, yürüyüşle ilgili olarak yaptığı açıklamada, parti olarak 30 Ağustos kutlaması gerçekleştirmek istediklerini ancak pandemi süreci bahane edilerek kutlama etkinliklerine izin verilmediğini kaydetti.

Gürel, “Nedense bu virüs sadece 19 Mayıs’larda, 30 Ağustos’larda çok etkin ve tehlikeli hale geliyor. Alışveriş merkezlerinde, 15 Temmuz nöbetlerinde etkin olmayan virüs, CHP çelenk koyacağı zaman, sosyal mesafe kurallarına uygun yürüyüş yapacağı zaman harekete geçiyor. İktidar partisinin 19 Mayıs’ları, 30 Ağustos’ları sönük kutlama çabalarına karşın parti örgütümüzle birlikte bu bayramları coşkulu bir şekilde kutlayacağız.” dedi.

Yürüyüşü sınırlı bir grupla gerçekleştireceklerini ifade eden İl Başkanı Mehmet Gürel, “Hiç kimse endişe etmesin. Maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak düzenli bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Bir tek Ata’mızla aramıza mesafe koydurtmayız. Esasında bu kutlu zaferin yıldönümü etkinliğimize tüm halkımızı davet etmek isterdik ancak çok kalabalık bir yürüyüşte pandemiden korunma koşullarını kontrol edememe ihtimaline karşın sınırlı bir grupla tüm tedbirleri alarak bu yürüyüşü düzenliyoruz” diye konuştu.