Kamuoyuna süreç ile ilgili bilgi veren CHP İl Başkanı Adayı Mehmet Gürel; “Bundan 3-4 ay önce mahalle delegasyonları seçimleri ile bir demokrasi yarışı, sürecine başladık. Merkez İlçe Başkanı önderliğinde mahalle delegasyon seçimlerine girdik. Ve iki rakip dostumuz ile yarıştık. Bu yarıştan biz biraz daha başarılı çıktık. İlçelerimizdeki süreçle beraber de Merkez İlçe delegasyonunu tamamladık. Partimizde son seçimlerde kazandığı başarılardan dolayı tabanımızda ciddi bir ümit, beklenti oluştu. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin yavaş yavaş artık iktidara geleceğinin farkında. Bizde bu süreçte genel merkezimizin politikalarını gerçekleştirmek amacıyla, sosyal demokrasiyi halka benimsetmek, seçimlerden daha da başarılı çıkabilmek amacıyla, bir milletvekili çıkarabiliyorsak iki tane çıkarabilmek, beş belediye kazanıyorsak on belediye kazanabilmek 30 meclis üyemiz varsa bunu ikiye katlamak için, diğer meclis üyelerimizi arttırmak için veya toplumsal tüm platformlarda partimizi ve sosyal demokrasiyi daha başarılı kılabilmek için burada bir göreve talip olduk. Tabi bu çok sorumluluk gerektiren, çok önemli bir görev. Bunun ben ve arkadaşlarım farkındayız, bilincindeyiz. Biraz da bunun ağırlığı var üzerimizde. Her gün neler yapılabilir endişesi ve heyecanıyla yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bizim önceliğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütüdür”

Mehmet Gürel; “Belirli öncelikler belirlemeye çalıştık. Bizim önceliğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütüdür. Sizlere verebileceğimiz, vermemiz gereken bazı sözler var. Edinmem gereken bir duruş var, bunun farkındayım. Örgütün öncelikli hale getirilmesi, örgüt öncelikli bir vizyon ne demek? Hem siyaset üretmeye, politika yapmaya hem de halkın her sınıfına dokunmaya, örgüt toplantıları yapmaya, doğru komisyonlar belirlemeye bu komisyonların çalışmasını sağlamaya, bütün üyelerin aktif olmasını sağlamaya ve sadece bu değil herhangi bir konuda aday belirleme sürecine de örgütün, olabildiğince müdahil olmasını sağlamak gibi bir duruş sergilemeye çalışacağız. Eğer bize bir yetki verilirse, en azından yönlendirmeye çalışacağımız durum pozisyon şudur, olabildiğince yönetimlerimiz ve üyelerimizle bu anlayışı yerleştirmeye yönelik bir tavır sergileyeceğimizi biliniz” şeklinde konuştu.

Bağımsız bir CHP İl Başkanı olacak

Mehmet Gürel; “Bir diğer konu, partimizin yönetimlerinin veya etkin politiklerinin belki ilerde ben dahil veya bütün yönetici arkadaşlarımızın olabildiğince bağımsız olmasıdır. Çünkü bu konuda ben, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin, geçtiğimiz yıllarda belirli sıkıntılar yaşadığını yakından gözlemlemiş bir insanım. Bu konuda mağdur olanları veya gereğinden fazla avantaj sağlamış olanları yakından gözlemlemiş biriyim. Bu sebeple burada bir adalet tesir etmek amacıyla, olması gerekenin olmasını sağlamak amacıyla da bağımsız il başkanı, il yönetimi, ilçe başkanları, ilçe yönetimleri organize etmeye öncelik vermeye çalışacağız. Bir il başkanı, ilçe başkanı veya yönetimleri herhangi bir kişinin kontrolünde değildir. Bağımsızdır. Gücünü sadece Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinden yani tabanından almak mecburiyetindedir. Bu tabandan güç alma oranımızı ne kadar arttırırsak, bizim için en adil, şeffaf, doğru, gerçekçi ve dürüst çalışma ortamı sağlamış oluruz diye düşünüyorum, ona göre hareket etmeyi planlıyorum” ifadesinde bulundu.

“Konuşurken söylediğim kelimeler iddialı kelimelerdir”

Mehmet Gürel; “Bu söylediğim şeyleri söylemek kolaydır, yapmak zordur. Benim tecrübem bunu gösteriyor. Toplumun her sınıfına doğru temas, ideolojimiz olan sosyal demokrasiyi onlara doğru anlatma, benimsetme noktasında, samimi, dik, doğru duruş sergilemek üzere, dikkatinizi çekiyorum; konuşurken söylediğim kelimeler iddialı kelimelerdir. Altlarına binlerce kelime sıkıştırılabilir. Ben en doğrularını sıkıştırmaya çalışacağım altına. Bu konuda sizlere şahsım ve beraber çalıştığım arkadaşlar adına da öncelikli vizyonel bir söz vermeye çalışıyorum” dedi.

“İnsan için yaptığımız siyaseti insanca yapmamız lazım”

Mehmet Gürel parti içindeki gruplaşmaları ve gruplaşmaların doğurduğu sonuçları su şekilde anlattı; “Parti içi seçimlerde gruplaşmalar oluyor ve bizim çok ağırlıklı siyasi ailemiz var. Yani birbirimiz kandıracak, yanlış yönlendirecek bir pozisyon değil, bir samimiyet var. Siyasette rekabet oluyor, hırslar oluyor kişilerin veya grupların. Bunlar doğaldır. Zaten bu hırsların olması gerekir. Siyasette hırs olacak ki, çalışma yapacak herkes. Fakat önemli olan kritik nokta şudur, bu kişilerin veya grupların hırsları veya egoları bizim için çok kutsal değerler olan ve kutsallığın yanında öncelikli değerler olan demokrasi gibi, bağımsızlık gibi, vatan gibi, bayrak gibi, parti gibi, ideoloji gibi ana ve yan kavramların, çıkarlarının ötesine geçmesidir sorun. Bir kişi, bir şey olmak isterken yaptığı hamleler partiye zarar veriyorsa, orada onun durdurulması veya farklı yönlendirilmesi gerekir. Kastetmeye çalıştığım budur. Hepimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün üyeleri, partizanları, herkes olabildiğince her şey olmaya çalışsın, hırsla yarışmaya çalışsın, ön plana çıkmaya çalışsın ama, bu hamleler siyasi adabın, edebin sınırları dışına çıkmasın, parti ideolojisi veya partinin kurumsal kimliğinin önüne geçmesin. İnsan için yaptığımız siyaseti insanca yapmamız lazım. Öncelikle egolarımızdan ben dahil hepimizin sıyrılması lazım. Ben ne olacağımdan ziyade, ben bugün ne edindim den ziyade, biz yarın ne olacağız diye düşünebilirsek, o zaman önce vatana daha sonra dünyaya beraberinde partimize ve yaşadığımız yer olan Yalova’mıza katkıda bulunuruz”

“İçim çok rahat”

Mehmet Gürel Sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Bu işin sorumluluğunu biliyorum. Ağırlığını yoğunluğunu biliyorum. Düşüncelerim son aylarda bile, kimliğim son aylarda bile bu hissiyatla daha farklı şekil alıyor. İçim şu anlamda çok rahat. Hepimizin hak ettiğini biliyorum. Aylardır, yıllardır çalışmayla, inançla, dik duruşla, her şeye rağmen, hak ettiğimize o kadar çok inanıyorum ki, o yüzden çok rahatım. Sonuç ne olursa olsun. İçim çok rahat. Şimdiye kadar verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim, samimiyetle. Siyasetin parti içinde olabildiğince ciddi, olabildiğince ahlaklı, olabildiğince kaliteli yapılmasını arzu eden bir kardeşiniz olarak, ortak hedefimizin sadece ve sadece, yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum.”