Gürel,“Yalova’yı gerçekten hak ettiği gibi yönetme iddiası ile çıktığımız bu yolda, Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Yalova Belediye Başkan Adayım” dedi.

      Kalabalık CHP örgütünün katılım sağladığı program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

        Hayalinin güzel, güçlü ve güvenli bir Yalova oluşturabilmek olduğunu söyleyen Şehir Plancısı ve CHP Üyesi Mehmet Gürel, ‘Önümüzdeki yerel seçimlerde artık bizler sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bu seçimlerin sonuçları ondan sonra yapılacak olan seçimlerin sonuçlarını da etkileyecek. Eğer bu seçimden AK Parti kadroları güçlü çıkarsa ondan sonra Cumhuriyet rejimi ayakta kalabilecek mi, demokrasiyi koruyabilecek miyiz onu sorgulamamız gerekecek. Yerel seçim bundan sonraki seçimlerin sonucunu da etkileyecek bir özelliğe sahip olacak’ dedi.

       Yalova Belediyesi Yakup Koçal’ın Yalova halkını kandırdığını söyleyen Gürel, ‘Yalova halkının kendisini kandıran ve AK Parti saflarına katılan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a ilk seçimde ders vereceğiz. Bunlar mutlu Yalova derken sadece kendilerine her anlamda mutlu etmeyi görev edinen bir Yalova oluşturuyorlar. Bisiklet yolu yaptılar. Sadece yapalım da, yaptı desinler diye yapılan bir uygulamadır. Arboretum arazisinde dev turizm firmalarının geleceği ile başlayan süreç,  bugün belediye başkanına yakınlığı ile bilinen bir müteahitin ve kim olduğunu bilmediğimiz bir arap yatırımcının bu araziyi alması ile sonuçlandı. Biz yatırıma karşı değiliz. Ama yatırım hukuka aykırı, çevreye zararlı ve kentsel estetiği bozacak şekilde olmayacak. Yalova halkını yüzüne baka baka kandırmak bu kadar kolay değil. Ama seçimlerde göreceğiz. Yalova halkının kendisini kandırana ne yapacağını. Biz artık iktisadi, fiziki ve sosyo-kültürel anlamda farklı kentlerle yarışıyoruz. Günümüzde ayakta duran kentler kazanıyor. O nedenle Yalova'nın ayakta durabilmesi için yatırıma ve yatırımcıya ihtiyacı var. Öte yandan Güzel Yalova'yı istiyoruz. Yalova elbette güzel. Ama biz daha güzel yapmalıyız. Öyle bir güzel yaparız ki bu kenti herkes bir şey yaparken bizi örnek alır, bizi örnek gösterir. Güvenli bir Yalova oluşturmalıyız. Ama depreme karşı güvenli Yalova oluşturmalıyız’ şeklinde konuştu.

    Kendisine destek veren partililere karanfil atan Gürel, teşekkür etti.