Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “kimsesizlerin kimsesi” olarak nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Yılını büyük bir gururla kutladıklarını ifade eden Başkan Gürel, “16 Mayıs 1919’da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul’dan Samsun’a hareket eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Türk Milletiyle Kurtuluş Savaşını kazanmış ve sonunda Cumhuriyet’i kurmayı başarmıştır. Cumhuriyet emperyalist güçlerin istediği dünya düzenine karşı Atatürk Önderliğinde Anadolu’dan ve Trakya’dan yükselmiş bir çığlıktır. Özgür olmak isteyen bir halkın çığlığı. Dünyanın tüm coğrafyalarından duyulan ve engel olunamayan bir çığlık…” dedi.

“Cumhuriyet hem bugün hem yarın hem bir sonraki gün demektir”

Cumhuriyetin, Anayasadaki hukuki tanımına bile sıkıştırılamayacak kadar derin bir kavram olduğunu belirten gürel, “Her geçen gün altının yeniden doldurulması gereken bir kavram. Çünkü Cumhuriyet hem bugün hem yarın hem bir sonraki gün demektir. Cumhuriyet, gelecek demektir. Saltanatın, tarikatların, aşiretlerin istediğine göre değil, bağımsız bir millet ve bu milletin iradesiyle oluşmuş, hesap verebilen yönetimlerle idare edilen bir devlet oluşturmaktır Cumhuriyet.

Bu yüzden Cumhuriyet; özgürlüktür, demokrasidir, laikliktir, eşitliktir, dayanışmadır.

Cumhuriyet; emeğe saygıdır, hukukun üstünlüğüdür, çağdaşlıktır, hesap verebilmektir.

Üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü, saray ve destekçilerinin yerine halkın zenginleşmesini, rantçıların yerine üreten emekçilerin kazanmasını, tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan, bu uğurda mücadele eden bizlerin görevi de Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmaktır.

“Son nefesimizi verene kadar Cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz, Halkçıyız”

Asla unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin her adımda Atalarımızın bağımsızlık hayalleriyle döktükleri kanları vardır. Atalarımızın döktüğü kanlar uğruna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin kahramanlıkları uğruna, bu cennet vatan toprakları uğruna son nefesimizi verene kadar Cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz, Halkçıyız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi Yalova örgütü adına halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Kimsesiz değilsiniz. Yaşasın Cumhuriyet…” açıklamasında bulundu.