HABER: Abdullah Bozkurt

Rozet töreninde konuşan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Biliyorsunuz 3 Milletvekili istifa etti, kınıyoruz. AK Parti ve MHP’nin ekmeğine yağ sürmeye çalıştıklarından dolayı ekstra kınıyoruz. Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılmasını da biliyorsunuz çok uzun bir süreçtir. ‘’Arkadaşlarla şurada çalışıyoruz, çalışmalar yapıyoruz, yeni tüzük hazırlıyoruz’’ gibi zaten Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştiren, kendisine en az 25 yıl en aktif görevlerde yetkilendiren Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratmaya çalıştığını hepimiz gözlemledik.

73 kişi CHP rozeti taktı

Herkesin kendi partisinden 1 kişinin bile gitmesine üzüleceğini biliyoruz. Bu ayrı bir hikâye. Kendilerinin unuttukları, unutturmaya çalıştıkları şey, Cumhuriyet Halk Partisi’nin dünyada en köklülerden biri, Türkiye’nin de en köklü parti olduğu gerçeğidir.

Hepimizin içi rahat olsun. Esasında bizim için, ülke için, vatan için, en büyük tehlike olan AK Parti ve MHP ittifaklı AK Parti iktidarı vardır. Bizim derdimiz parti olarak, bu iktidarı yıkmaktır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek uğraşı budur. Siz de taktir ediyorsunuz ki, Genel Başkanımız, birbirine benzemeyen ideolojik yapıda olan siyasi partileri sadece bu vatanı burhana sürükleyen iktidarı yıkmak için aynı masa etrafında oturtturmaya yönelik, beraber siyaseten taraf olmaya yönelik, ne kadar mücadele ettiğini, hatta kendi değerlerinden bile bazen taviz verdiğini hepimiz görüyoruz. Bu çok önemli bir detaydır siyasette. Bizlerin görevi de ana hedefe kitlenerek, CHP Genel Merkezimizin politikalarını desteklemektir” şeklinde konuştu.

Sarıbal, “Başımızda iki bela; covid, bir de saray var’’

Kürsüde konuşma yapan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Devlet dediğimiz organizma kim? Biziz, hepimiziz. Türkiye de tek kişinin hegemonyasına sıkışmış bir devlet var. Bir tek kişinin kurum ve kuruluşları teslim aldığı, tarihsel bir süreçten geçiyoruz. Kolay mı bir bakanın ona danışmadan bir şey karar verebilmesi. Adam her şeyden anlıyor. Bir hanede kaç çocuk olacağından anlıyor, hastalıktan anlıyor, aşıdan anlıyor, tarımdan anlıyor. Adamın anlamadığı hiçbir şey yok. Kötü olan şu, nasıl kocaman kocaman devletler böyle bir insanı keşfetmemişler de biz keşfetmişiz de gelmiş bizim başımızda duruyor. Aslında bütün mesele burada. Bunu söylemeye çalışıyorum değerli dostlarım. Başımızda dünyanın uğraştığı kocaman bir covid belası var, bizim başımızda iki bela var. Bir covid, bir de saray. Bizim mücadelemiz daha büyük. Hiç istifalara, eleştirilere, ayrılanlara, hiç dönüp bakmadan yolumuza gitmek zorundayız” ifadelerini kullandı.