Cumhuriyet Halk Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Mehmet Güler, 11 Haziran 2020 günü ilk defa basın mensuplarının karşısına çıktı.

Sağlık Kurulu tarafından, Pandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında, siyasi partilerin kapalı olması, Başkan Gürel ve yönetiminin 1 Haziran 2020 günü itibariyle parti çalışmalarına start verdiğini Gürel’den öğrenmiş olduk.

Başkan Gürel’i uzun yıllar Yalova siyaseti başta olmak üzere; meslek odaları ve STK’da etkin kişilik olarak gören, bilgi birikimliyle kentin değerlerinden olduğu biri olduğu kanısında bir gazeteciyim.

Yalova’da yerel ve ulusal medya mensupları ile yaptığı ilk basın toplantısında, dikkatimi çeken en önemli husus, kendisine olan öz güveni ve söylemlerinde ki kararlı duruşu oldu.

Gülen ısrarla ‘Salman suçsuzdur’ dedi  

Başkan Gürel, İçişleri Bakanlığı kararıyla, ‘’Görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemler nedeniyle, görevden alınan’’ Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın suçsuz olduğunu dile getirdiği basın toplantısı gündemin bana göre en önemli konusu oldu.

Yalova Belediyesinde nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, irtikap, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemleri nedeniyle 3 ay önce tutuklanıp ceza evine gönderilen, ‘Reşat Elgin’i şikayet eden kişi Vefa Salman’dır’ diyen Gürel’e,  ‘Reşat Elgin ortadan kaybolmasaydı, belediyede ki rutin işine gelseydi. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunur muydu?’ şeklinde ki soruma ne yazık ki net bir cevap veremedi. 

Sn. Gürel’in, Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasına neden olan İçişleri Bakanlığı kararının bilgisine, Yalova Belediyesinde ki vurgun ve yolsuzluk hakkında bir belgelerle, Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmada buhar olan 30 Milyon TL hakkında da herhangi bir bilgiye sahip olmadığını da üzülerek kendi ifadeleriyle işittim. 

Sn. Gürel’e şu soruyu sormayı bir vazife olarak görüyorum; ‘Hakkında ki suçlamalarını bilmediğin, sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı olduğu için, ‘SUÇSUZ’ olduğuna inanıyorum’ dediğin herhangi bu söylemin, bilmediğin bir konuda ön yargı ile hareket ettiğinin bir kanıtı ve Yargıya müdahale değil midir?  

Özel’e, ‘Görevinde başarılar’ diledim

Yalova’nın çok yakından tanıdığı, gerek duruşu, gerek bilgisi, gerekse görev aldığı kurum ve kuruluşlarında ki başarılarıyla tam bir Yalova sevdalısı bir önceki dönem Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, kentin en önemli sanayi kuruluşu Akkök Grubuna bağlı Yalova’da ki fabrikalarda üst yönetici kimliği ile tanıdığımız Celal Özel’e yeni başladığı YABELTAŞ ve HİZMET A.Ş. Yönetim Kurulları Başkanlığı görevlerinden dolayı ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundum.

Yürüyen Köşk Cafe de, gerçekleştirdiğim ziyaretten çok mutlu ve memnun olarak ayrıldığımı özellikle belirtmek isterim.

25 yıllık meslek hayatımda hep ilkeleri, duruşu ve dokunuşlarıyla başarıya götüren Celal Özel’i bu önemli göreve layık görenleri de tebrik ediyorum.

Yaklaşık iki saat yaptığım görüşmede, Sn. Özel’in, imkansız denilenleri başardığını, duruş ve çizgisinden hiçbir zaman ödün vermediğini, borç batağına bulunan YABELTAŞ ve HİZMET A.Ş.’yi en kısa süre içinde düzlüğü çıkaracağı kanısındayım.

Yalova Belediyesi bünyesinde ki YABELTAŞ ve HİZMET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine layık görülmesini bir onur olarak kabul eden Sn. Özel’in, her iki şirketle Yalova’ya akıllarda kalacak hizmetler yapacağını, heyecanından, düşüncelerinden okuduğumu da siz değerli okuyucularımın bilmesini istedim.

Layık görülen görev için ‘EVET’ diyen Sn. Özel’e, Yalova insanının sahip çıkması, böylesi önemli bir değerin her zaman yanında olmasını önemle arz ediyorum.

Yalova’da yaşayan her bireyin, bu kentin başarılı idarecileri durumunda ki seçilmiş ve atanmışlarının yaptıkları güzel hizmetlerden faydalanmaları tek temennim…

Celal Özel gibi bir değer Yalova’ya hayırlı olsun.