HABER: Abdullah Bozkurt

Göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmaları özetleyen CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Geçen sene 1 Mart’ta kongremiz yapıldı, 4 Mart’ta yetkimizi aldık fakat 7 Mart’ta pandemi süreci başladı ve 2-3 ay boyunca çok yoğun, daha sonrada arzu ettiğimiz çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini düşündüğüm bir süreci yaşıyoruz ama bizim çalışmalarımız şöyle ana başlıkta, bir haftayı bir hafta önceden planlarız.

Hafta içinde olağanüstü bir durum yoksa, haftada 3 gün muhakkak sabah 11.00’da civarında yaklaşık 2 saat sürer. Bir de akşamüstü 16.00’da esnaf gezisi yaparız. Bu hem merkezde hem de ilçelerimizde olur. Bunların arasında muhakkak bir sivil toplum örgütü veya muhtarı ziyaret ederiz ki o mahallenin sorunlarını öğrenmek için. Onun dışında, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, komisyonlarımız çalışmalarımız devam ediyor.

İlçe Başkanlarımız ve belde başkanlarımız ile aylık toplantılarımız devam ediyor. Kentin gündemini takip etmeye çalışıyoruz.

Müdahil olmamız gereken konu varsa basın açıklaması aracılığıyla veya sosyal medya üzerinden yaptığımız vurguyla müdahil oluyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Gürel, “İktidar Türkiye genelinde çok ciddi bir beceriksizlik ortaya koydu”

Yalova’da pandemi sürecini değerlendiren Başkan Gürel, “Sadece siyasi bir vurgudan dolayı kimsenin hakkını yiyemem, herkes elinden geleni muhakkak yapmaya çalışıyordur. Yalova gördüğüm eksiklikler, pandemiden dolayı Cumhuriyet Meydanındaki anıta örgütsel olarak çelenk koymamız yasaklandı. Hatta bende ilki yasaklanınca, birkaç yöneticimi alıp gizli olarak Yalova Valiliğin önündeki küçük anıta gittim. Biraz çifte standart uygulandı.

Pandemi sürecinde, bu iktidar Türkiye genelinde çok ciddi bir beceriksizlik ortaya koydu. Plansızlıktan kaynaklanan, maske dağıtamama konusunda bir ay kaybettik. Belki o yüzden yüzbinlerce kişi hasta oldu. Daha sonra verilen rakamlar CHP Milletvekili sayesinde yanlış olduğu ortaya çıktı. 2 binlerden 20 binlere çıkan bir rakamı gördük. Süreç muhakkak iyi niyetlidir. İktidar vatandaşı hasta olsun istiyor demiyorum. Ama bu bir beceri işi. Ben bu sürecin daha planlı, kontrollü ve daha iyi olması gerektiğine inanıyorum. Öyle de olabileceğini görüyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’de 124 istifa 300’e yakın katılım var

TV YALOVA youtube kanalında CHP’den istifaları değerlendiren CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Hiçbir İl Başkanı, kendi partisinden bir kişi bile gitsin istemez. Buradan sayın Özcan Özel’in ve diğer iki milletvekilinin istifa etmeleri bana göre yanlış bir tutumdur. Yanlış kısmı şudur. Bu insanlar halkın desteği ve örgütlerinin yetkili organlarının daha önce onları aday göstermesi ile milletvekili olmuşlardır. Bana göre hem halka hem de kurumsal yapılarına karşı yapılmış bir yanlıştır. Tabi bunun Muharrem İnce ile şöyle bir örtüşmesi var. Özcan Özel ve diğer milletvekilleri, Muharrem İnce’nin parti kurma sürecinde oraya dahil olacaklarından dolayı istifa ettikleri için konuyu hem ayırıyorum hem de bütünleştirip anlatıyorum. Herkes istifa edebilir. Burada istifa etmesi kişisel bir hak ve özgürlük kabul edilebilir fakat, istifa ederken istifa ettiği organa zarar vermeye çalışarak istifa sürecini yönetmek, bence yanlış bir tavırdır.

Muharrem Önce bizden yıl olarak daha tecrübelidir. 4 kez Milletvekili olmuş. Grup Başkanvekilliği yapmış bir siyasetçidir. Bir partide olabilecek en önemli görevlerden Cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

Yalova’da, Muharrem İnce gibi bin tane Muharrem İnce çıkar. Yıllarca partide onu destekledik. Aktifliğinden hiçbir zaman da rahatsızlık duymadım ben. Başarılı çalışmalar da yaptı. İstifaların olduğu ilk gün, iktidara yakınlığı herkes tarafından bilinen kanal yetkililerini çağırmışlar, partinin önünde açıklama yapıyorlar, ‘350 kişi istifa etti’ dediler. Ajanslara da öyle düştü. Tabi yalan bir haber bu. E-Devletten bize bütün istifalar geliyor. 17 Şubat tarihi ile Yalova’da toplam 124 istifa var. O haftadan sonra Yalova Merkez’den, Çiftlikköy’den, Altınova’dan katılımlar gelmeye başladı. Saha çalışması yapıyorduk, onun yoğunluğunu yaşadık. Partiye katılımda yüzeysel bir rakam verecek olursak 3-4 gün öncesine kadar 300’e yakındı. Cumhuriyet Halk Partisi, dünyanın en köklülerinden biri, Türkiye’nin de en köklü partisi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir parti. O yüzden hep bir koca çınar benzetmesi yapılır. Bu çınarın bir iki yaprağının düşmesi çınara zarar vermez. Cumhuriyet Halk Partisi gücünü Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden ve de köklerinden alır” açıklamasında bulundu.

Gürel, “Bin tane Muharrem İnce, bin tane de Recep Tayyip Erdoğan çıkar”

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Ayhan Polat’ın Muharrem İnce’nin istifası Yalova’da kan kaybına yol açar mı sorusuna cevap veren CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Bir kişi ayrılması demek bir oy eksik demek. 124 kişi ayrıldı, 124 kişinin başka bir partiye oy vermesi demek. Hepimiz belli bir ideal için siyaset yapıyor veya oyunu veriyor. Ya da hayattaki duruşunu belirliyor. Muharrem İnce örneğini verdiğiniz için söylüyorum, başka bir popüler kimlik söyleseydiniz onun üzerinden örneklendirirdim. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü savunuyoruz, Cumhuriyet’in değerlerini savunuyoruz, Atatürk’ün devrimlerini savunuyoruz, eşitliği, özgürlüğü savunuyoruz.

Mevcut iktidara ve iktidar yancılarına karşı duruyoruz. Bunları bir milletvekilimiz de söylüyor, işçi, emekçi, esnaf, öğretmen de söylüyor. CHP’nin en yetkili, devletten maaş alan, korumaları olan, dokunulmazlığı olan, öyle dedem de söyler. Hiçbir dokunulmazlığı olmayan, hiçbir maaş almayan, hiçbir imtiyazı olmayıp söyleyen milyonlarcasını ön plana koymak. Onların başına her şey gelebilir. Çocuğumu işe almayacaklar, beni işten atacaklar, yükselemeyeceğim, görevimden alınacağım, şiddet uygulanacak bana, endişesindeki milyonlarca kişi de Muharrem İnce veya başka siyasetçilerin savunduğu şeyleri savunuyor. Şahıslar üzerindeki siyasete odaklanmamak, örgütler ve toplum bazında, halk bazında siyaset yapmak gerekir.

Ben bu pencereden bakmaya odaklanmış bir kişi olarak şahsa yönelik şeyleri, verdikleri emekleri de göz önünde bulundurarak partiye zarar vererek bu sürecin olmasından dolayı endişem var. Yoksa Muharrem İnce’nin partimizden ayrılması bize parti olarak bir zarar vermez. CHP Yalova Örgütü de bireysel kabiliyeti, liyakatı hatta çok daha iyi olan onlarca insanı barındırır. Bin tane Muharrem İnce çıkar, bin tane de Recep Tayyip Erdoğan çıkar Türkiye’den” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Gürel, “Yargı süreci, gereksizce uzuyor”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılama sürecine değinen Başkan Gürel, “Yargılama süreci devam ediyor. Ben gereksiz yere uzadığını düşünüyorum. Siyaseten uzatıldığını öngörüyorum. Hukuka güveneceğiz, hukuk ta tarafsızca yargılayacak. Bir kişinin varsa bir eksiği, yanlışını hemen cezasını çeksin. Kim olduğu hiç fark etmez. CHP’de bunlar daha duyarlılıkla bakılan şeylerdir. 3 ay sonra ne olur bilemem, şu andaki sürecin siyaseten kurgulandığını ve uzatıldığını öngören, belediye başkanının, haklıyken mağdur duruma düşürülen bir siyasi süreç olarak yönetildiğini öngören bir kişiyim. Hukuk delillerle farklı bir şey koyar ortaya onu bilemem” şeklinde konuştu.