Yalova Öğretmen evinde, 02 Aralık 2017 Cumartesi günü bir araya gelen Yalova Sivas Yardımlaşma ve Kültür Derneği kahvaltısına AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Ağır Ceza Hakimi Şahin Doğan, Cumhuriyet Savcısı Bülent Aslan, Yalova İl Kütüphane Müdürü Bünyamin Utar, Çiftlikköy Zabıta Müdürü Yalçın Öztürk, Çiftlikköy Milli Emlak Müdürü Sinan Yıldırım, Ensar Vakfı Yalova Şube Başkanı Ali Ekber Polat katıldı.

Üye ve misafirlere hitaben konuşan başkan Ahmet Çetin Gürlek;‘Türkiye’deki il bazlarında Sivas dernekleriyle bir araya gelip, Sivas Çalıştayını Tokat’ta yaptık. Sivas Çalıştayının öncülüğünü İzmir, Kocaeli ve Yalova yapıyor.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan da bu Çalıştaya katıldılar. Bu Çalıştaya, 29 ilden 19’u katıldı. Diğer iller ise, her çalışmanın altına imza atmayı taahhüt ettiler. Bu Federasyonun Genel Sekreterliği görevini Yalova olarak biz üstlendik. Yoğun bir şekilde çalışma yapıyoruz. 29 ilimizdeki Sivaslılar ile ilk işimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Milli Otomobil Üretimi Sivas’a Yakışır’’ Projesi ile çıkmak.Sivas ilimiz en çok göç alan şehirler arasında, bu yüzden Sivas’taki göçü ve işsizliği durdurmak istiyoruz” dedi.

Gürlek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘1960’lı yıllarda Devrim otomobilleri ile başlayan Türkiye’nin büyük hayali, yeniden gerçekleşme aşamasında. 1960’lı yılların Türkiye’sinde, otomobil yapma işinin bir bölümünü Sivas üstlenmişti. Bugünkü adı, TÜDEMSAŞ olan demir yolları fabrikasında, motorunun gövdesi ile başlığı, Sivas’ta yapıldı. Sivaslı Nuri Demirağ, ülkenin ilk uçak fabrikasını da Sivas’ta kurdu.

Sivas Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 2011 yılından itibaren yerli ve milli otomobil fikrini ortaya atmasının ardından, şehrimizdeki ve diğer illerdeki birçok Sivaslı dernek ve federasyonların yönetim kurullarıyla görüşmeler yaptık.Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Sivaslıların fikri de, bu fabrikanın Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ta kurulması yönünde oldu” ifadelerini kullandı.

Çınarcık İlçesi Koru Beldesi Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilat Başkanı Engin Arı;“Bu birlik ve beraberlik kahvaltısı bununla sınırlı kalmaz, sık sık bir araya gelmeyi yüce rabbim inşallah nasip eder.Bu konuda üzerime ne düşerse yapmak için gayret sarf edeceğime emin olabilirsiniz.Herkese geldiği için teşekkür ederim” dedi.

Gürlek, kahvaltıda Büyük Sivas Gecesi’nde zaman yetmediği için hediyesini veremediği Yalova Ağır Ceza Hakimi Şahin Doğan’a, Sivas’ın tarihi oyma sanatı plaketini takdim etti. Bunun üzerine Şahin Doğan teşekkürlerini sundu.

Kahvaltıda, Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak dernek üyelerine yönelik yaptığı konuşmada; “Yalova’da AK Parti teşkilatları olarak yönetim kademelerimizde partimizin çalışmaları esnasında çok yol sarf eden değerli Sivaslı hemşerilerim görev almıştır. AK Parti’de, her zamanda görevleri olacaktır.Türkiye’mizi kalkındırma çabası yolunda adeta reform yapan partimizin Yalova’da da Sivaslı hemşerilerimin desteğinin çok yoğun olduğunu biliyoruz .Başka bir konuya değinmek istiyorum.

Nuri Demirağ, Cumhuriyetin ilk yıllarında, Sivas’ta uçak üretti.Bunu birçoğumuz bilmiyordur.Çünkü Türkiye’mizin bilinmesinive gelişmesini istemediler.Türkiye’nin yerli ve milli otomobilini üreteceğiz ve bunun için sarf edeceğiz.Yerli ve milli otomobil için hangi il uygunsa o il seçilecektir. Ama gönlümüz Sivas’tan yana’’ şeklinde sözlerini tamamladı.