27 Nisan 2013 tarihinde, Özdilek Alışveriş Merkezi Restaurantı’nda gazetecileri kahvaltılı basın toplantısıyla biraraya getiren Dağ, çok komik gerekçelerle kendisini aklamaya çalıştı.
  Gazetemiz muhabirlerinin özellikle davet edilmediği basın toplantısında, Çiftlikköy ve Manşet Gazeteleri’nin gündeme getirdiği konuları, “14 yıllık Çiftlikköy Beledye Başkanlığı döneminde bir hata işledim” şeklinde beyanda bulunan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, gerçekle yakından alakası olmayan iddalarla, kendisini aklamaya çalıştı.
  Çiftlikköy’de ikamet eden birçok vatandaşımız, Çiftlikköy ve Manşet Gazeteleri’nin yaptığı “Metin Dağ Sanık Sandalyesi’de hakim karşısında” ve “Metin Dağ görevi kötüye kullanmaktan yargılandı” başlıklı haberleri okuyunca şaşkınlıklarını gizleyemediler.
  Metin Dağ’ın düzenlediği basın toplantısında hedef AK Parti Çiftlikköy İl Teşkilatı olurken, “Gazemiz Manşet ve Çiftlikköy’ün kapı kapı dağıtıldığı suçlaması ise, Metin Dağ’ın yargılandığı davanın üstünü kapatmaya çalışma olarak değerlendirildi.
  Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın, basın toplantısında kendisi ve Ak Parti İlçe Teşkilatına yönelik eleştirilerine “Metin Dağ ve Emin Pehlivan’ın 2007 tarihinde Çiftlikköy’de işlediği idda edilen, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 20 ve 32, 4342 sayılı Mera Kanunu’nun 4, 14 ve 19, 3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları’na Dair  Kanunun 4. maddelerine aykırı  “Görevi Kötüye Kullanma” suçlarından, Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılandılar. Bu dava halen devam ediyor. Bu yargılamının neden kaynaklandığını söyleyebilecek cesaretleri olmadığından, gazetelerimizin dağıtılma şeklini eleştiri konusu yapıyorlar.
  Manşet ve Çiftlikköy Gazeteleri, tabiki dağıtılmak için basılan yayınlardır. Manşet Gazetesi 540, haftadır.  Çiftlikköy Gazetesi ise, 151, haftadır, Çiftlikköy ve Yalovalıların ev ve işyerlerine, kapı kapı bırakılmaktadır. 
Bunu herhangi bir siyasi partiye mal etmek, gülünç duruma düşmekten başka bir şey değildir.” Şeklinde konuşarak, Metin Dağ’ın yargılandığı davayı, suni gündemlerle geçiştirmeye çalıştığını söyledi.
  Yalova ve Çiftlikköylü birçok vatandaşın, “Cesaretli, objektif yayıncılığınla hiç bir gazetecinin yapamadığını yapma cesaretini gösteriyorsun” şeklinde eleştiriler aldığını söyleyen Polat, “Benim Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve Emin Pehlivan ile şahsi hiçbir meselem yok. Ben, Çiftlikköy’de her vatandaşımıza adil bir hizmet için, gerçek olan haber değeri taşıyan konuları gündeme getiriyorum. Benim işim gazetecilik. Ben mesleğimin gereğini yerine getiriyor, kamuoyunu en doğru şekilde aydınlatmaya çalışıyorum.
  Metin Dağ’ın “Yalova 2. Sulh Mahkesinde, ‘Görevini Kötüye Kullanma’ suçundan dolayı yargılandığı davanın, görüleceği ikinici duruşmaya gazetecileri davet edip, “Gelin yargılandığım duruşmayı izleyin” diyebilecek kadar cesarette mi?” şeklinde konuşarak, “Metin Dağ hem suçlu, hem güçlü” şeklinde sözlerini tamamladı.
Haber- Gamze Yüksel