“Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı Ömer Fitoz konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Türk Kızılay yaklaşmakta olan Kurban bayramı nedeniyle ülke çapında olduğu gibi Yalova Şubemizde de vatandaşlarımızdan kurban bağışlarını kabul etmeye başlamıştır.Kurban hisse bedeli olarak yurt içinde 735 TL,yurt dışı hisse bedeli olarak  500 TL'ye karar verilmiştir. Kampanyamıza katılmak isteyen değerli vatandaşlarımız Türk Kızılay Yalova Şubemize bizzat gelerek  Kurban Bağış Makbuzu karşılığında Kurban hisselerini verebilirler .Bilgi almak için iletişimi 8147954 nolu telefonumuzdan irtibat kurabilirler. Ayrıca 168 çağrı merkezin-den gerekil bilgi alabilirler.
       Türk Kızılay’ımızın 2017 yılı kurban hedefi 100 bin vekalettir. Bunun 35 bini yurt içi, geri kalan kısmı ise dünyanın 31 ülkesinde keserek ihtiyaç sahiplerine bizzat sunulacaktır. Ülke içinde yapılan bağışlar Et ve Süt kurumu kombinalarında kesilip, saklanarak zaman zaman kavurma ve konserve haline getiriliyor. Geçtiğimiz yıl 500 bin konserve afetlerden etkilenmiş, terör nedeniyle mağdur olmuş, yoksulluk çeken yurttaşlara ve dünyada ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı.
      İçinde bulunduğumuz yıl içinde ülke içinde 650 bin insana, ülke dışında 1 Milyon 300 bin insana, toplamda 1.milyon 950 bin insana kurban bereketini taşımayı hedefliyoruz.
      Yurtdışında özellikle Balkan’lardan Afrika’ya,Orta Asya’dan Arap Yarımadasına,Tataristan ve Güney Sudan olmak üzere 31 ülkeye Kurban hizmeti sunulacaktır.
     “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganı ile başlattığımız bu kampanyamız 1 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecektir.
   Değerli Yalova Halkımızın bu güne kadar olduğu gibi bu günde çağrımıza kulak verip ilgisini ve alakasını  bekler,yapacakları Kurban Bağışlarının Allah katında makbul ve kabul görmesini temenni ederim" ifadelerine yer verdi.