Subaşı Yaşam Merkezi çalışmaları hakkında bilgi veren İlçe Belediye Başkanı Turan Canbay, amaçlarının halk ile buluşarak bölgede 7’den 77’ye dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Sosyoekonomik düzeyi zayıf vatandaşlarla duyarlı bağışçıları buluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Canbay, “Öncelikle duyarlı vatandaşlar kullanılabilir durumdaki eşyalarını 0 226 463 22 23 hattı ile Subaşı Belediyesi’ni arayarak ya da belediyemizin sosyal medya hesaplarına ihtiyaç sahiplerini düşünerek bağış yapıyorlar. Daha sonra bağış yapılan eşyalar SUYAM veya duruma göre belediyemizin çeşitli depolarında muhafaza ediliyor. Her vatandaşa insan olarak değer verilerek bağışlar sosyal medyadan ilan ediliyor ve ihtiyaç sahipleri için şeffaflık ile kamuoyuna duyuruluyor” dedi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Melike Özcan’ın sürekli olarak hane ziyaretleri yaptığını ve tespit edilen sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını belirten Başkan Canbay, şöyle devam etti:

“Buradaki en büyük amaç insanların zor zamanlarında yanlarında olabilmek ancak daha da önemlisi sadece maddi açıdan insanların yanında olmak değil manevi açıdan insanları destekleyerek refah seviyesini olumlu yönde etkilemek. Belediyemiz halk ile aile olmayı amaçlayarak vatandaşlar ile arasında çeşitli diyaloglar gerçekleştiriyor. Haneler sosyal hizmet uzmanımız tarafından incelemeye tabii tutuluyor. Daha sonradan ilanı yapılan ihtiyaçlar duyarlı ve hassas halkımız eşliğinde temin ediliyor”

SUYAM hizmet binasına gelen vatandaşların da kılık kıyafet gibi gereksinimlerini karşılayabildiğini belirten Canbay, “Etiklik açısından ihtiyaç sahiplerinin bilgileri gizli tutuluyor. Psiko-sosyal destek temelli hayır ve yardım işleri gerçekleştiriliyor” diye konuştu.