Haraç, ‘YTSO’da ilk Meclis toplantısı çoğunluk sağlanmadığı için gerçekleşmedi’

 

          Haraç, ‘YTSO seçim sürecinde Kırmızı grup olarak haksızlığa uğradık ve kaldırırdık. Etik olmayan davranışlarla karşı karşıya kaldık. Bize ve bize destek veren üyelerimize seçim sürecinde yapılan bu etik dışı davranış ve uğradığımız haksızlıklara tepki vermek amaçlı Kırmızı grup olarak ilk meclis toplantısına katılmadık.

       YTSO seçimlerine bizim grubumuzla kırmızı renkle giren ve kazanan başta Tahsin Becan, olmak üzere bizleri yarı yolda bırakarak karşı tarafın listesine giren meclis üyelerine karşı bir duruş sergiledik, bizlere karşı yapılan saygısızlığa karşı tepkimizi ifade ettik. Yapılan haksızlık sadece bize yapılmadı, seçimlerde bize destek veren tüm üyelere yapıldı. Biz üyelerimize olan saygımızdan dolayı bu duruşu sergiledik’ dedi.

 

Görevimizin Başındayız,

Doğru işlerin yanında, yanlış işlerin karşısında olacağız

 

       Haraç, ‘Biz üyelerimizin oyları ile seçildik, bunun bilincinde ve görevimizin başındayız. Bizi seçen, bize güvenen üyelerimize karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Onların verdiği temsil yetkisiyle görevimizin başındayız, her zamankinden daha fazla çalışıp, daha faydalı işler yapmak istiyoruz. Tüm bilgi, birikimimizle YTSO bünyesinde ki tüm çalışmaların faal içinde olacağız. Meclisin en iyi şekilde çalışması için maksimum gayreti göstereceğiz.

    Bu dönem de YTSO da değerli arkadaşlardan oluşan bir meclisimiz var. Profesyonel kadromuzla beraber Yalova’mız ve odamız için el ele vererek başarılı çalışmalarda bulunacağız. Geçen dönem güzel ve önemli tecrübeler edindik, Meclise yeni seçilen arkadaşlarımıza bu tecrübelerimizi aktaracağız ve kendilerine yardımcı olacağız’ dedi.

  Haraç , ‘Becan, “HERKESE EŞİT YAKLAŞMALIYIZ” diyor, ancak göreve geldiklerinden bu güne Meclis Üyeleri oda faaliyetleri ve odamıza yapılan ziyaretlerle ilgili bilgilendirilmiyor.

Odamıza yapılan hiçbir ziyaretten Meclis üyesi olarak haberdar edilmiyoruz. Geçen dönemde YTSO Yönetim Kurulu tüm meclis üyelerine davet çıkarırdı. Uygun olan ve arzu eden meclis üyeleri de YTSO’da ki davetlere ve faaliyetlere katılırdı.

     Ekteki açıklamalarda bir önceki YTSO yönetiminde meclislerin ayrı toplandığı ifade ediliyor.  Bilgisizce yapılmış, gerçeği yansıtmayan bir açıklama, madem bilginiz yok, mevzuatlara, tüzüğe hakim değilsiniz, böyle bir açıklama yapmadan önce odanın profesyonel kadrosuna sorun ve bilgi sahibi olun.

YTSO’da tek meclis vardır. Hangi meclislerden bahsediyor?  İlgili Mecliste mevzuatlara göre ayda bir toplanır. Meclis başkanı ve divanı gerekirse meclisi olağan üstü de toplayabilir. Meclis toplantılarına da tüm meclis üyeleri davet edilir. Meclis toplantıları meclis üyeleriyle gerçekleşir.

    Yönetim kurulu da hafta da bir toplanır, mevzuat bunu der. Yönetim kurulu toplantılarına, yönetim kurulu üyeleri katılır. Yönetim uygun bulduğu durumlarda toplantılara katılması için kişilere davet çıkarabilir. Bunun dışında mevzuatlara göre yönetim kurulu toplantıları yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleşir. Tüzük bunu emreder, TOBB bünyesinde ki tüm odalarda da durum budur.

    Tüzüğe göre Meclis Başkanının YTSO Yönetim Kurulu toplantılarına katılma zorunluluğu yok. Yönetim davet ederse Meclis Başkanı da uygun görürse toplantılara katılır.

Geçen dönemde de yönetim kurulumuz gerekli bulduğu toplantılara Meclis Başkanı Mehmet Gürel’i davet etmiştir. Gürel de toplantılarımıza katılmıştır. Becan, neye dayanarak geçen dönem Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu toplantılarına alınmazdı diyor? Biz Meclis Başkanımızla beraber çok başarılı bir dört yıl geçirdik, keyifle çalıştık ve başarılı işlere imza attık. Tüm çalışmalarda ortak hareketle, birlik beraberlik içinde olduk. Oda sekretaryası da, Meclis Başkanı Mehmet Gürel’de, tüzükte, her şey ulaşılabilir durumdadır. YTSO YK Başkanı Becan’ın bu şekilde asılsız beyanlar da bulunmaması gerekir. Kimse eksik ve yalan bilgilerle kamuoyunu ve üyelerimizi kandırmaya çalışmasın.

 Becan’ı, önce odanın tüzüğünü okumaya ve öğrenmeye davet ediyorum. Ezbere yarım yamalak edindiği bilgilerle kamuoyunu ve değerli üyelerimizi yanlış bilgilendiriyor. Gündemde olma telaşını ve heyecanını anlıyorum. Daha çok yeniler, önce okusunlar ve araştırsınlar, sonrasında doğru ve faydalı bilgileri kamuoyuyla paylaşsınlar. Kurumsal bir odamız ve profesyonel çalışanlarımız var, bu yapıdan faydalansınlar. Mecliste de çok değerli ve tecrübeli arkadaşlar var, onların deneyimlerinden, bilgi ve birikimlerinden faydalanma gayreti ve çabasın da olsunlar’ dedi.

      YTSO Başkanı Tahsin Becan’ın, dışarıda akil adamlar aradığını söyleyen Haraç, ‘Önce Akil adam olarak üyeler kendisinden icraat ve proje bekliyor.  Akil adamları dışarıda arayacağına önce YTSO bünyesindeki Akil adamları değerlendirsin. Akil adamlar yanı başında YTSO bünyesinde, mecliste ve komitelerde,  önce onlardan faydalanma yoluna gitsin, Meclisi ve odayı çalıştırsın, kamuoyunun ve üyelerin sevgi ve saygısını kazansın, ondan sonra dışarıdaki Akil adamlar kendiliğinden desteklerini verir.

    Becan, beyanatlarıyla eski yönetimleri eleştireceğine önce kendi çalışmalarını ve icraatlarını ortaya koysun.  

    Becan’a, içi dolu, kurumsal bir oda teslim ettik. Kıymetini bilsin ve üzerine bir şeyler koymak için çalışmalarda bulunsun.

Becan’ın, iki aydır süren ziyaretler ve misafir ağırlamadaki başarısını, çabasını taktir ediyoruz. Keşke bunları yaparken Yalova’mızda ki güncel gelişmeleri de takip edebilseydi. Yoğun ziyaret ve misafir ağırlama tempolarından olsa gerek ki, şuana kadar odada başka bir çalışma yapılmadı. Yönetim Kurulu toplantılarında ciddi hiçbir gündem maddesi üzerinde görüşme yapılmamış. Yönetim Kurulu toplantı raporlarında açıkça görülmekte’ dedi.

    YTSO Başkanı Tahsin Becan’ın, Yalova’nın güncel konuları ile ilgili görüş ve önerileri üyelerle ve kamuoyuyla paylaşmadığını iddia eden Haraç, ‘Yalova’mız da iki aylık süreçte YTSO Yönetiminin görüş bildireceği ve katkı verebileceği (Çevre düzeni planındaki değişiklikler, Yalova Üniversitesi’nin logosundan Ata mirası Yürüyen Köşkün çıkarılması, Termal ’de ki Turizm tahsisleri, Arberetum ihalesi ve Turizm yatırımlarıyla ilgili konular vb.) gelişmeler oldu. Sessiz kalmayı tercih ettiler. Bırakın üyelerle, kamuoyuyla Yalova’mızı ilgilendiren bu önemli konuları paylaşmayı, yaptıkları ziyaretlerde bu konuları telaffuz bile etmediler’ dedi.