Soyguzel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

 “Büyük Yalova Ailesi,

Bu şehirde yaşamaktan, bu şehre hizmet etmekten ve bu ailenin bir mensubu olmaktan her zaman büyük bir şeref ve mutluluk duydum. Sizlerin de bildiği üzere Yalova Ailesi her geçen gün biraz daha büyüyor. Tabi büyürken de ihtiyaçları ve sorunları da her geçen gün artıyor ve karmaşıklaşıyor. 18 yıldır çeşitli platformlarda ve mecralarda Yalova için düşündük, Yalova için çalıştık ve Yalova’ya hizmet etmek için uğraştık. Bu vesileyle her birinizle farklı şekillerde bir araya geldik ve Yalova gibi Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşamanın mutluluğu kadar, sorumluluğunu da yüklenme gayreti içinde olduk.

Şimdi yeni bir durakta ve yeni bir yol ayrımındayız. Şüphesiz hepimiz, Yalova için en iyi olanı ve en doğrusunu istiyoruz. Yalova, bütün kişisel hesapların ve politik mülahazaların üzerindedir.  Çünkü Yalova ortak paydamızdır. Ancak biliyoruz ki Yalova’nın hiçbir meselesi; sadece istemekle ya da bu şehri çok sevdiğini söyleyerek çözülemez. Bunun için iyi bir planlamaya, sistemli bir çalışmaya, yetkin bir ekibe, güçlü bir politik iradeye ve hepsinden önemlisi hemşehrilerimizin katılım ve desteğine ihtiyaç vardır. Yalova’da yaşayan herkes bu şehrin özel ve özellikli bir şehir olduğunu iyi bilir.

31 Mart 2019 tarihinde sandıklar bir kez daha kurulacak ve hep birlikte Yalova’ya 5 yıl boyunca hizmet edecek kadroları seçeceğiz. Yalova’nın büyüyen sorunlarını çözmek için, Yalova Belediyesinde bir değişim şarttır. Çünkü Yalova Belediyesi, Yalova’nın amiral gemisidir ve bu anlamda da bütüncül bir değişimin ve sağlıklı bir kentsel gelişmenin de ana aktörü olacaktır. Muhakkak ki bu değişim Yalovamızın önünü açacak ve kaybettiğimiz yılların hızlıca telafisi için bizlere fırsat verecektir.

Ben de bu değişimin bir parçası olmak ve şehrimizin gelişmesi ve kalkınması yönünde güçlü bir gelecek perspektifi ortaya koymak üzere; AK Parti Yalova Belediye Başkan Aday Adayı olarak sürece dahil olmaya karar verdim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık dile getirdiği gibi “biz uzun mesafe koşucusuyuz” parolasıyla yola çıkıyor ve ‘Haydi Bismillah’ diyoruz. İnanıyorum ki birlikte güzel işler başaracağız.

Bu vesileyle Yalova Ailesinin her bir ferdine ayrı ayrı selam ve iyi dileklerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Hasan Soygüzel Kimdir?

28 Şubat 1976’da Yalova’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Yalova’da yaptı. 1993-1998 yılları arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Mahalli İdareler ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinde ön lisans ve lisans eğitimlerini tamamladı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana bilim Dalından “Türkiye’de Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi –Marmara Depremi” konulu teziyle 2002 yılında mezun oldu ve Yüksek Lisans  derecesi aldı. Ayrıca; İstanbul Üniversitesi Sosyoloji ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans öğrenimine de halen devam etmektedir.

2006–2007 yılları arasında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TODAİE) İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Uzmanlık Programını tamamlayarak “Yerel Yönetim Uzmanı” unvanını kullanmaya hak kazandı.

2003-2008 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu’nda Misafir Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. AK Parti 17.Dönem Siyaset Akademisi’nde “AK Parti’nin Yerel Yönetim Vizyonu” dersini verdi.

Refah Partisi Yalova Merkez İlçe Mahalli İdareler Başkanlığı, Fazilet Partisi Yalova Merkez İlçe Mahalli İdareler Başkanlığı ve AK Parti Yalova İl Yerel Yönetimler ve İl AR-GE Başkanlığı gibi siyasi görevlerde bulundu.

2006 yılında, halen başkanlığını yürüttüğü AB Politikaları Enstitüsü’nü kurdu. AB ve BM projeleri başta olmak üzere, birçok uluslararası projede Proje Koordinatörü, Uzman ve Danışman olarak çalıştı.

2009 yılında Prof. Dr. Halil İnalcık’ın kurucu başkanı olduğu, Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Aynı yıl Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliğine seçildi. 2010 yılında, kent konseyleri arasında iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin kuruluşuna öncülük etti. 25 Ekim 2014 tarihinde de Türkiye Kent Konseyleri Birliği 6. Dönem Başkanlığı görevine getirildi. Halen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

2013 yılında iki akademisyen arkadaşı ile birlikte Şehir(li)Atölyesi’nin kuruluşuna öncülük etti ve Türkiye’nin birçok kentinde “şehir” ve“şehircilik” üstüne söyleşiler organize etti.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin gelişmesine sağladığı katkılar nedeniyle; Bosna Hersek Federasyonu tarafından 2016 yılında "Bosnian Tombstone" ödülüne layık görüldü.

Çok sayıda rapor, makale, köşe yazısı ve kitabı bulunan ve birçok Avrupa Birliği Projesi yazan Hasan Soygüzel, Yerel Yönetim Uzmanı olarak da çeşitli kurumlara danışmanlık yapmaktadır.