Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yürüyen Köşk’te basın mensuplarıyla bir araya geldi. 15 Temmuz’daki darbe girişinin halkın, vatansever polis ve askerlerin gayretiyle engellendiğini vurgulayan Salman, yaşananlardan gerekli derslerin çıkarıldığına inandığını söyledi. Salman, açıklamasını Hava Harp Okulu isminin baş harflerini taşıyan HHO kısaltmalı bir şapka takar yaptı.

Başkan Salman,” 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi halkımızın, vatansever polis ve askerlerimizin gayretleriyle engellendi. İstiklal Marşımızın o muhteşem mısralarındaki gibi, “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım‘’ diyen milletimiz, polisi ve askeriyle birlikte bir tarih yazdı.

Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. Bu yaşadıklarımızdan gerekli dersleri çıkardığımızı düşünüyorum.

 Şimdi bu derslerin ışığında aynı şeyleri bir daha yaşamamak adına kamusal yapılanma yeniden inşa edilmek isteniyor. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genel işleyişi, kamu hiyerarşisi içindeki pozisyonu ele almıyor. Ayrıca TSK’ya bağlı kışla ve okulların pozisyonu da ciddi biçimde değerlendiriliyor.

 Bu gelişmeler içinde bizi ilgilendireceğini düşündüğümüz bir gelişme de var. Hava Harp Okulunun İstanbul dışına taşınması isteniyor. Bu çerçevede Hava Harp Okulu ile ilgili bir yer arayışı olduğunu görüyoruz” dedi.

 

“Biz ne İstanbul’un içindeyiz ne de dışında

Sözlerine şöyle devam eden Salman,” Yalova, üç büyük şehrin ortasına sıkışmış, onlardan gelen sosyo-ekonomik zorlamaların altında kendi kimliğini ve ekonomisini geliştirmeye çalışan bir şehir. Güzel Yalova’mızın vizyon katacak açılımlara ihtiyacı var. Bu açılımların aynı zamanda ekonomik anlamda da şehrimize katkı sağlaması gerekir.

 Bu gerçekten hareketle İstanbul dışına çıkarılmak istenen Hava Harp Okulu’nun Yalova’ya getirilmesini öneriyor ve istiyoruz. Yalova sahip olduğu askeri alanlar ve tesisler ile kısa zamanda Hava Harp Okulu’nu bünyesinde var edecek imkan ve coğrafi özelliklere sahiptir.

Hava Harp Okulu’nun şehrimize gelmesi ekonomik açıdan bir hareketlilik getirmenin ötesinde Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim kentimdir” dediği Yalova’ya çok yakışacaktır.

 

Ben bu öneriyi şehrimizin söz ve yetki sahibi isimlerine bizzat yapacağım. Bu konuda Yalova’nın tüm dinamikleriyle birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğine yürekten inanıyorum. Bu isteği Ankara düzeyinde de Yalovalılar olarak beraberce dillendirmeliyiz. S Biz de bu konuda tüm mecraları kullanarak girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

 

 

“Araba Pazarı Galericiler Sitesinde kurulacak”

 

Araba pazarıyla da ilgili gelen soruya cevap veren Salman,” Galericiler bir site oluşturdu benden önceki dönemde orada hizmet veriyorlar. Böyle bir teklif geldi ben arkadaşlara talimat verdim araştırma yapalım diye. Gerçekten ihtiyaç varsa vatandaşa bir hizmet olacaksa kent içinde Pazar günleri böyle bir hizmet verelim dedik. Araştırdık oraya da faydası olur diye düşündük ancak galericiler sitesinin yönetiminden ve oradaki arkadaşlar düzenlediğimiz yemeğe iştirak etmemişler. Bizim bilgimiz sonra oldu yaklaşık üç hafta burası devam etti. Bunun akabinde Galericiler Sitesi yönetimi buranın kendilerine zarar verdiğini belirtti. Ayrıca buradaki vatandaş araçlarını Galericiler Sitesinde ücretsiz olarak sergileyebileceklerini kaydettiler. Ama şunu da belirttim bazı uyanıklar şehir içerisinde otopark adı altında bir işletme kurup burada da yine araç satışı yapanları takip ettireceğimi belirttim. Yine ayrıca içlerinden birini denetlemeci olarak seçtik ve bu durumu kontrol etmesi için  görev verdik” dedi.