Hak-Sen Yalova Şube Başkanı Nilgün Turan Haybek yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışan memurların maaşında düşüş yaşandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışan memurların maaşlarında hukuka, hakka, vicdana sığmayan sabit denen bir uygulama olduğunu belirten Haybek, 20- 25 sene evvel Sağlık Bakanlığı’nda çalışan herkes maaşını bilirdi. Maaş ayın 14’ünde saat 24.00 da yatardı hesaba. Tüm kurumlarda bir memur ne maaş alıyorsa, sağlıkta çalışan memur da aynı maaşı alır ve bordrosunda da o maaş yazardı. Bunun dışında bütçede para varsa döner sermaye payı olarak tüm personele belli oranlarda dağıtılırdı. Devlet uyanıklık yaptı ve senelerdir bizim bakanlık çalışanlarının bordrolarında yazan maaş diğer bakanlıklardaki memurların neredeyse yarısı kadar. Üzerini döner sermayeden gelen paralarla tamamlıyorlar ve adına da sabit diyorlar” dedi.

“Ya işinizi yapın ya da çekilin”

Artık birçok hastanede döner sermaye olmadığını vurgulayan Haybek, “Sabit denen ödeme bazen geç yatıyor ve buna da teknik aksaklık deniyor. Arkadaşlar bu bir zulümdür. Bu haksızlıktır. Vicdana sığmayan çok yanlış bir uygulamadır. Bir an önce düzeltilmesi gereken çirkin bir uygulamadır. Şimdi senelerdir, bir kısmını tehditle, bir kısmını boş vaatlerle etkileyerek yaptığı üyeler sayesinde yetkiyi eline geçirip pazarlık masasına tek başına oturan ve hiç bir varlık gösteremeyerek tüm memurları bir kalemde devlete karşı harcayan, sözde yetkili sendikanın yetkilileri bir ilde promosyon pazarlığında başarılı olmuş bunu da büyük bir başarı gibi reklam ediyorlar. Ya hu, arkadaşlar, siz bırakın böyle lokal ve pansuman tedavileri de en elzem, en doğal haklarımızı tüm memurları kapsayacak şekilde ve bir bankaya karşı değil, işverenimize karşı savunun da görelim lütfen. Ayıptır, günahtır, rezilliktir bu. Ya adam gibi yapın işinizi, ya da çekilin bırakın bu işi adam gibi yapacak sendikalar gelsin. Siyasi partilerin arka bahçesi olan sendikalardan hiç bir memura hayır gelmez, gelemez. Memuru savunmaya cesaret edemezler. Çünkü o koltuklarda siyasi partileri yönetenlerin izni ve onayı ile oturuyorlar. Sonuç işte bu. Tüm kamu çalışanlarına saygılarımla” diye ekledi.