Yalova Belediyesi, sokak hayvanları için ambulans hizmeti başlattı. Yalovalılar artık 153 ya da 444 8 777 no’lu telefonu arayarak yaralı hayvanlar için ‘Haybulans’ı çağırabilecekler.

Haybulans, teknik özellikleri ile ülkemizde benzerlerinden ayrılıyor. Haybulans olarak çalışan birçok araç sadece toplama görevi yaparken Yalova Belediyesi’nin Haybulansı acil durumlar için tasarlandı. Haybulans içinde yaralı hayvana cerrahi müdahale edilebilecek. Haybulans içinde kafes, köpek taşıma sedyesi, yakalama sopası, kedi filesi ve kedi kafesinin yanı sıra serum seti, oksijen tüpü ve ekipmanı, cerrahi operasyon malzemeleri, yaralı hayvanın kliniğe getirilmesi sürecinde veteriner hekimin durabileceği ve müdahale yapabileceği alan bulunuyor.

İlk müdahaleye Başkan Salman da katıldı

Alo 153’ü arayan bir vatandaşımızın araç çarpması sonucunda ayağı kırılan bir köpeği Yalova Belediyesi’ne bildirmesi üzerine harekete geçen Haybulans ekibi, yaptıkları ilk müdahalenin ardından köpeği Veterinerlik Müdürlüğü’ne getirdiler. Başkan Salman, durumun kendisine bildirilmesi üzerine veteriner hekim önlüğünü giyerek Haybulans ekibininilk müdahalesini yaptığı yaralı köpeğin muayenesini gerçekleştirdi. Sağlık durumu stabil hale getirilen sevimli dostumuz, Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi görevlilerinin gözetimine bırakıldı.

 

Toplama aracı değil cerrahi müdahale aracı

Haybulans ile ilgili bilgi veren Başkan Salman, “Biz Haybulans mantığını bir adım öteye taşıdık. Bir toplama aracı değil, cerrahi müdahale de yapılabilecek bir donanım ile Haybulansı oluşturduk. Aracın içinde tüm cerrahi ve medikal malzemeler mevcut. Sessiz dostlarımız, hayvanlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

3 personel görev yapıyor

Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu ise yaptığı açıklamada, “Haybulansımızda; 1 şoför, 1 Veteriner ve 1 yardımcı personel olmak üzere 3 personelimiz görev yapıyor. Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü olarak, 15 personelimizle 7 gün 24 saat icap esasıyla çalışarak Başkanımızın öncülüğünde hayvan dostu belediye sıfatımıza yakışır bir çalışma sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.