Yalova il Genlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 16 Şubat 7 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak kamplara katılacak olan gençlerin yol ücretleri ve yolda yapılacak yeme-içme masrafları da,Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, proje hakkında şunları söyledi; “Bu proje sayesinde gençlerimiz, hem doyasıya bir tatil imkanı bulacak, hem de serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerle değerlendirmeleri sağlanacak. 
Gençlerimiz,ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmeleri ve yaşadıkları yörelerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir. Bu tür projeler, önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve daha çok katılımla uygulanacak” dedi.
 
   Gençlik kamplarına katılacaklarda aranan şartlar şunlar ise,okullarında derslerinde başarılı olan gençler, çeşitli kültürel ve sportif yarışmalarda illerinde dereceye giren veya spor dalında başarılı olan faal genç sporcular, engelli gençlerden kendi başına hareket kabiliyeti olanlar, çıraklık eğitim merkezlerinde yetişen ve çeşitli işyerlerinde çalışan gençler, şehit ve gazi yakını gençler, gençlik merkezi üyesi gençler başvuru yapabilecekler. 
 Velilere ve gençlere seslenen Mete, belirtilen kamp katılım kriterlerini taşıyan,çalışan,okuyan yada çalışmayan tüm gençleri, “Gençlik Merkezi’ne” gelerek bu Kış Dönemi Gençlik Kampları’na katılmaya davet etti.