Hemsball’u denemek ve oynamak için adeta birbirleriyle yarışan öğrenciler kurs bitiminde de oyun için ÇKM’de kaldı.

       Öğrencilerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getiren ÇKM Müdürü Balkaş, “Öğrencilerin kurs dışındaki zamanlarda da oynamak için sıraya girdiği ve erkenden kalkıp gelenler ve kurs bitimi oyun için kalanları ilgisi görülmeye değerdi. Kur’an Kursu hocalarıyla birlikte bu yoğun ilgiyi eğitimle birleştirmek, Kur’an Kurslarına ilgiyi arttırmak, yeni sporu tanıtmak, geliştirmek ve farklı bir heyecana dönüştürmek için

mini bir turnuva tertipledik. Genç yaşlı herkesin oynayabileceği yeni sporumuzun faydalarından olan dikkat, odaklanma ve konsantrasyonun Kur’an eğitimi alan çocuklarımız için çok faydalı oldu” dedi.

      Bu spor sayesinde kurslardaki devamsızlığın bile azaldığının altını çizen Süleyman Tamer Balkaş, “Oldukça coşkulu ve çekişmeli geçen turnuva oynayan ve izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Turnuva 1.sine Kur’anı Kerim ve dereceye girenlere hediyeler verilerek 3 gün süren mini turnuva sonuçlandı.

Öğrenciler, hemsball’u çok sevdiklerini, hem spor hem oyun oynayarak birbirleri ile yarışmanın keyfine vardıklarını, sayı alırken ve kaybederken birbirleri ile şakalaşmanın çok güzel olduğunu, yeni bir sporla tanışma fırsatı bulduklarını ve beğenerek oynadıkları bu sporun bir an önce müsabakalarının oluşturulmasını dile getirdiler. Turnuvada birinciliği Erdinç Çakıcı, ikinciliği Eren Yılmaz, üçüncülüğü ise Beytullah Cömert kazandı’dedi.

      Müdür Balkaş, Erkek ve kız Kur’an Kursu hocalarımız ile başlattığımız bu çalışma adeta Hemsball Tutulması halinde devam etti. Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde branş olarak onaylanan yerli sporumuz hemsball’u Yalova’da daha yaygın hale getirmek için başlattığımız çalışmalar hızla devam etmektedir. Hemen hemen her yerde sert zemin olmak şartıyla herkesin rahatlıkla oynayabileceği yeni yerli oyunumuz hemsball gösterilen ilgi ile layık olduğu yerlere gelecektir. Tanıtımları yurt iç ve yurt dışı ile paralel gitmektedir. Önümüzdeki süreçte okullarla bağlantıya geçilerek tanıtımlar yapılacak olup belirli bir seviyeye gelindiğinde İl ve ilçe çapında hemsball turnuvaları tertiplemeyi planlıyoruz. Umarım zevkli ve farklı bir spor olan hemsball branşında yetenekli sporcularımızı çıkararak başarıları ile gurur duyacağımız günleri hep birlikte göreceğiz” dedi.