Önemli isimler katıldı

 Dünya Sulak Alanları Günü, Yalova İli Altınova İlçesinde bulunan Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan olarak tescil edilen Hersek Lagününde; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Nevzat Alğan ve personeli, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Nurbay Zeki Engin ve personelleri, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hidayet Topçu, Altınova Belediye Başkanlığı personelleri ve Altınova Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla Hersek Lagününde kutlamalar yapıldı.

Türkiye’de tek olacak

 Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu ve Doğa Koruma Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürü Nevzat Alğan tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve alanda bulunan kuşlar hakkında bilgi verildikten sonra Türkiye’nin ilk engelsiz kuş gözlem kulesi ve kuş gözlem kulesinin çevresine yapmakta olduğumuz Kır Kahvesi Yapımı, Kuş Gözlem Alanı Yapımı, Yönetim ve Tanıtım Ofisi Yapımı, Görsel Sera Binası Yapımı, Botanik Restaurant Binası Yapımı, Tanıtım Ofisi ve Atölye Binası yapımı, AR-GE Binası yapımı, Alan Düzenleme (Elektrik-Mekanik-Sulama-Peyzaj) alanlarında incelemelerde bulundular. Hersek Lagününde yapılan projeler hakkında bilgiler verildi.

Dünya sulak alanlar günü

 Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme olarak bilinen Ramsar Sözleşmesi, 1971 yılı şubat ayında İran'ın Ramsar kentinde imzalanmış, sözleşmenin imzalandığı 2 Şubat tarihinin de sulak alanların korunmasının önemine kamuoyunun dikkatini çekmek üzere 1997 yılında "Dünya Sulak Alanlar Günü" olarak ilan edilmiştir.