CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel yaptığı yazılı açıklamada, “Atatürk’ün kurduğu CHP, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Genel başkanından her bir üyesine kadar hiçbir CHP’li mafya bozuntularına pabuç bırakmaz.

Sorgulanması gereken nokta bu kişilerin nereden güç aldığıdır. Sorgulanması gereken devletin neden hala bir şey yapmadığıdır. Bu konuya devlet hemen müdahale etmezse artık herkes her işi için tekrar mafya aramaya başlar.

Ülkemde gelinen bu noktadan utanıyorum. Öyle bir düzen oluştu ki artık ana muhalefet partisinin genel başkanının, mafya bozuntuları tehdit edebilme haddini kendinde bulabiliyor. O mafyalar kimden bu cesareti alıyorsa bilinsin ki onlar hukuk devletini yıkıp, mafya devleti kurmaya çalışanlardır.

Ve yine bilinsin ki CHP bu mafyacılık oynayanların ve onların güç aldığı düşünülen siyasi iradelerin karşısında dimdik durmaktadır ve her zaman duracaktır. Bu çapsız olayla bugün önemi daha da iyi anlaşılan Adalet Yürüyüşü ile dünyaya mesaj veren Genel başkanımızın her zaman yanında ve mafya devleti kurmak isteyenlerin her zaman karşısındayız” ifadelerini kullandı.