Yakalanan M.Ş (22) ve B.B. (24)’nin son soygunlarında; 12.000 TL değerinde elektronik cihazlar çaldığı ortaya çıkarken, teknik ve istihbari çalışmalar sonucunda kısa sürede yakalandılar. Yakalanan M.Ş. ve B.B.’nin daha önceki iki soygun olayına daha karıştıkları da ortaya çıktı.

Yalova İl Jandarma’dan gelen açıklamada:

“İlimiz Altınova İlçesi Tavşanlı Beldesinde bulunan playstation oyun salonunda 08.12.2018 günü saat:04.00 sıralarında (2) adet plazma televizyon, (4) adet PS3, (2) adet PS4, (6) adet PS4 oyun konsolu, (15) adet PS3 oyun konsolu, (1) adet Lenovo marka laptop olmak üzere piyasa değeri 12.000 TL. olan malzemenin çalınması olayı ile ilgili Yalova İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip tarafından olayın aydınlatılması ve faillerinin yakalanması amacıyla yapılan teknik ve istihbari çalışmaların neticesinde, olay faillerinin Eskişehir ilinden kiraladıkları araç ile hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Etraflıca yapılan araştırmada edilen bilgiler ve çevre kamera görüntülerin incelenmesi sonucunda;

Olayın faillerinin M.Ş. (1996 Erkek) ve B.B. (1994 Erkek) isimli şahısların olduğunun belirlenmesi üzerine, bulunabilecekleri yer ve adresler tespit edilerek, yapılan operasyon faaliyetiyle yakalanmış ve gözaltına alınmışlardır.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 04 Aralık 2018 ve 10 Ekim 2018 tarihlerinde meydana gelen iki ayrı işyerinden hırsızlık olayı ile ilgili şüphelilerin bağlantılarının olabileceği değerlendirilerek soruşturma ve araştırmanın derinleştirilmesi sonucunda şüphelilerin, bu iki olayın da faili oldukları kamera görüntülerindeki belirgin özelliklerinin (el ve boyun bölgesindeki dövmelerin) kriminal incelemesi neticesinde anlaşılmıştır.

Meydana gelen her üç hırsızlık olayının failleri olan M.Ş. ve B.B.’nin tamamlanan soruşturmaya müteakip sevk edildikleri mahkemece, B.B. adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, M.Ş. ise tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı bugüne kadar olduğu gibi emniyet ve asayişin temini, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için çalışmalara aralıksız devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.