HABER: Abdullah Bozkurt

Yalova’da meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 27 Ağustos 2020 günü İstanbul caddesi üzerinde faaliyet gösteren kuyumcudan tırnakçılık yönetimi ile altın bileklik çalınması olayı ile ilgili, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırmada, şüphelilerin iş yeri sahibini oyalamak suretiyle bir adet altın bileklik çalarak iş yerinden ayrıldıkları ve İstanbul’a kaçtıkları tespit edildi.

Y.B. B.K., ve E.K. isimli şüpheliler kaldıkları otelde İstanbul emniyet ekiplerince görevlileri ile koordineli çalışma neticesinde yakalanarak Yalova’ya getirildi. Yapılan araştırma sonucunda şüphelilerin üzerlerinde çalınan altın bilekliğin bulunmadığı ancak buna eşdeğer nakit para olduğu tespit edildi. Şüphelilerin benzer yöntemlerle çevre illerden de çok sayıda kuyumcudan hırsızlık yaptıkları anlaşıldı.

28 Ağustos 2020 günü yakalanan Y.B., B.K ve E.K isimli şüpheliler haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte 29 Ağustos 2020 günü Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.