İdris Durmuş yaptığı açıklamada; “Gönüllülük esasına dayanan Kent Konseyleri bir kentin şehirlilik kültürü adına adeta harç durumundadır. Bu yaklaşım Kent Konseyini daha da güçlü kılmaktadır. Genel kurul delegelerinde sivil toplum örgütlerinin yanı sıra kamuyu temsil eden atanmışlarla birlikte oluşumuyla, Kent Konseyi bir şehre hizmet edebilmenin bence en güzel oluşumunu sergiliyor. Karşılık beklemeden Yalova’ya bir şeyler verebilmeyi arzulayanlar için en güzel fırsattır. Yalova ortak paydası ve menfaatleri doğrultusunda tüm Yalova’yı kucaklayarak birleşilen yapıda, kişilerin mesleki ve hayat tecrübelerini aktardıkları, temsil ettikleri STK’ların yaklaşımlarını da yansıtma imkânı buldukları oluşumdur.

Günümüzün değişen ve yenilenen kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentimizin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmede Kent Konseyi’nin hayatımızdaki etkinliği ortaya çıkmaktadır. Bünyesinde güncel durumlara göre oluşturulan çalışma gruplarının şehrin güncel ve önem arz eden konuları hakkındaki çalışmaları ile oluşturulan raporlar ve öneriler şehrimiz için önemli değerlendirme kıstaslarını ortaya koymaktadır Sivil toplum örgütlerinin etkin katılımı ve temsiliyle daha da güçlenen Kent Konseyleri, çalışma gruplarının faaliyetleriyle ihtisaslaşmaktadır adeta. Yalova’mızın özellikle genç ve dinamik nüfus yapısının yanında üniversite gençliğinin ilimize kattığı akademik yaklaşım, gelecek adına yapılması gereken çok şeyin olduğunu göstermektedir. Yalova’mız cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken paydaşlar arasında sadece ve sadece Yalova ortak paydası ile eşgüdümle yaklaşılması başarıyı da beraberinde getirmektedir.

Mesleki deneyimim, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve geçmiş dönemlerdeki Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği ile devam eden çalışmalarımdaki birikim ve tecrübemi yeni dönemde de aktarıp, teşekkül edecek çalışma arkadaşlarımız ile Yalova’mız adına bu vizyonu devam ettirme düşüncesindeyim. Bu amaç doğrultusunda Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine adayım. 31 Ekim 2019 tarihinde yapılacak olan seçimli genel kurulumuzda delegelerimizin desteklerini talep etmekteyim.

Yeni seçilecek olan Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerine de şimdiden başarılar dileyerek Yalovalı hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.” Dedi.