Yalova İl Genel Meclisi’nin 2020 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Bir yıl süreyle görev yapmak üzere İl Genel Meclisi Üyeleri arasından 3 İl Encümeni Üyesinin gizli oyla seçimi yapılan toplantıda, adaylar AK Parti’den Hasan Soygüzel, İdris Durmuş, Mustafa Selvi olarak gösterilirken, CHP’den adaylar Mustafa Tunalı, Hüseyin İnce, Oktay Atik olarak belirlendi. Yapılan gizli oylamada Mustafa Tunalı, Hüseyin İnce, Oktay Atik 6 oy alırken, Hasan Soygüzel, İdris Durmuş, Mustafa Selvi 12 oy alarak İl Encümeni seçildi.

Meclis gündeminin 2. Maddesi olan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20. maddesi gereğince, ihtiyaç̧ duyulan İhtisas Komisyonlarının oluşturulması, bu komisyonlarda bir yıl süre ile görev yapmak üzere üye seçiminin yapılması hususunda,

Plan ve Bütçe Komisyonu’na; Furkan Ateş, İdris Durmuş, Ali Çorbacı, Mustafa Selvi, İsmail Akar, Hüseyin İnce, Tahsin Yener.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na; Ömer Aslan, Murat Kaya, Resul Çiftçi, İbrahim Dönertaş, Hayrullah Sarıhan, Ertan Şener, Mustafa Tunalı.

Çevre ve Salık Komisyonu’na; Murat Kaya, Ali Çorbacı, Hayrullah Sarıhan, Oktay Atik, Hüseyin Alfat.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na; Hasan Soygüzel, Furkan Ateş, İdris Durmuş, Oktay Atik, Hüseyin Alfat.

Araştırma ve Geliştirme Komisyonuna; Resul Çiftçi, Mustafa Selvi, Atalay Beştaş, Oktay Atik, Hüseyin Alfat.

İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu’na; Hasan Soygüzel, Ali Çorbacı, İbrahim Dönertaş, Atalay Beştaş, Hüseyin Alfat.

Tarımsal Hizmetler Komisyonu’na; Hasan Soygüzel, Ömer Aslan, İsmail Akar, Hüseyin İnce, Tahsin Yener seçildiler.

Sosyal mesafe korundu

Önceden dezenfekte edilen Meclis Toplantı Salonunda Meclis Üyeleri, sosyal mesafe kuralına uyarak toplantı esnasında aralarında boş koltuk bırakmak suretiyle oturma düzeni ayarladı. Ayrıca İl Özel İdaresi güvenlik personeli binaya girenlerin ateşini ölçtü. Meclis Üyeleri maske takarak koronavirüs tedbirlerini aldı.