Haber/Abdullah Bozkurt

Yalova İl Genel Meclisi 2021 Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşiminde 5302 sayılı Yasanın 11’inci maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 18’inci maddesi gereğince, İl Genel Meclis Başkanı, Meclis Birinci Başkan Vekili, Meclis İkinci Başkan Vekili, iki Asil Kâtip Üye ve iki Yedek Kâtip Üyeyi gizli oyla ayrı ayrı seçilecek.

Seçim sonrası göreve gelecek İl Genel Meclis Başkanı, Başkan Vekilleri ve Kâtip Üyeler 3 yıl görev alacak. Şu an İl Genel Meclisi yönetici kadrosunda İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, 1. Başkan Vekili Murat Kaya, 2. Başkan Vekili İdris Durmuş, Asil Kâtip Üyeler Resul Çiftçi ve İsmail Akar, Yedek Kâtip Üyeler İbrahim Dönertaş ve Ali Çorbacı şeklinde yer alıyor.

Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel kimdir?

Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, 28 Şubat 1976’da Yalova Kadıköy’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Kadıköy’de ve lise tahsilini ise Yalova’da yaptı. 1993-1998 yılları arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu “Mahalli İdareler” ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümlerinde ön lisans ve lisans eğitimlerini tamamladı. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalından “Türkiye’de Doğal Afetlerde Kriz Yönetimi –Marmara Depremi” konulu teziyle 2002 yılında mezun oldu ve “Kamu Yönetimi Uzmanı” ünvanlıyla yüksek lisans derecesi aldı.

2006–2007 yılları arasında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TODAİE) İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Uzmanlık Programını tamamlayarak “Yerel Yönetim Uzmanı” unvanını kullanmaya hak kazandı.

2003-2008 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu’nda Misafir Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılında, halen başkanlığını yürüttüğü AB Politikaları Enstitüsü’nü kurdu. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler projeleri başta olmak üzere, birçok uluslararası projede Proje Koordinatörü, Uzman ve Danışman olarak çalıştı. 2010-2016 yılları arasında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nda Kalkınma Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2009-2018 yılları arasında da Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak çalıştı. Ayrıca; Yalova’daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.